Най-лесното анулиране на абонаменти

Нов инструмент на Mastercard позволява на хората да анулират абонаменти направо от своето банково приложение.

от Redlink
Най-лесното анулиране на абонаменти

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Абонаментите са създадени така, че да бъдат невероятно лесни (и изкушаващи) за записване, независимо дали ги започвате, за да гледате новото шоу, което всички гледат или просто заради страхотна сделка за самобръсначки. Проблемът е, че тези периодични плащания се натрупват. Усещайки натиска на инфлацията, потребителите по света преоценяват своите навици за пазаруване и се опитват да намалят разходите си. В този момент се появява новото решение на Mastercard.

Mastercard въвежда нова функция, целяща да предостави на потребителите пълен и безпроблемен контрол върху техните абонаменти за всичко, от стрийминг услуги до доставка на храна. Инициативата идва в момент, когато икономиката на абонаментите продължава да процъфтява, като се очаква да достигне 1,5 трилиона щатски долара до 2025 г.

Новото решение позволява на хората да наблюдават и прекратяват абонаментите си директно чрез своите банкови приложения, вместо да се налага да се справят с процеса на анулиране към всеки отделен доставчик на абонамент. Както обяснява Аджай Бхала, президент на Cyber ​​& Intelligence в Mastercard: „Сега повече от всякога хората искат по-голяма видимост върху месечните си разходи. Това решение дава на потребителите директен контрол върху техните абонаментни плащания чрез един надежден източник. Това връща властта там, където принадлежи - на потребителя." Поставяйки контрола върху абонаментите директно в обичайната банкова апликация на дадено лице, новият инструмент на Mastercard премахва всички препятствия между това първо да се видят приспаданатите месечни плащания и след това да се действа възоснова на тази информация чрез анулиране на абонамента.

Инструментът за управление на абонаментите на Mastercard в момента е достъпен за банки в Северна Америка и Европа. Той е разработен от датския финтех Subaio, който е част от програмата на Mastercard за стартиращи компании от 2020 г.