Най-големият реклaмен дисплей в Европа превзет от иконата на Glenfiddich

Глобалната кампания на марката "Оттук накъде" с най-мащабната си кампания във Великобритания до момента

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Разположен в сърцето на Уест Енд в Лондон, световноизвестният екран Piccadilly Lights ще бъде острието на новата кампания на Glenfiddich - най-мащабната в Обединеното Кралство до момента. Сайтът наскоро беше трансформиран в един единствен екран от 783,5 m2 с резолюция 1,4 пъти по-голяма от 4K – което го прави най-големият рекламен дисплей в Европа.Иконата на Glenfiddich - техният благороден елен - превзема тази върхова технология във външната рекалама от 15 ноември. В царствената поза еленът на Glenfiddich прави зрителен контакт с публиката, който кулминира със скока му извън екрана в драматичен дисплей на 4D иновациите.

В друга част на Лондон - на улица Редчърч, в Шордич, е поставен гигантски стенопис, който също включва елена, както и 3D рога, които стоят гордо над самата стена, създавайки ефект, който не може да се пропусне. Наред с това са разпространени и плакати с QR код, който може да се използва за осребряване на безплатна напитка в легендарния коктейл бар Callooh Cally.

Освен впечатляващите форми на външна реклама, кампанията включва и телевизионна реклама, печат, кинореклама,реклама в социалние медии, както и стандартни формати на външна реклама и офис екрани.Във всеки канал се разказва историята на марката Glenfiddich, укрепвайки връзката между уискито и неговата икона - благородният елен. Кампанията подкрепя пълната гама уискита на марката – от емблематичния 12-годишен малц до първокласното Grand Cru и опушения и сладък Fire & Cane.

Създадена от базираната в Лондон творческа агенция Space, кампанията е най-новата от шестгодишното им партньорство с марката. Представената миналата година глобална камапния на Glenfiddich, на която е базирана новата камапания във Великобритания, разказва историята на добре позната икона - благородният елен - като обединява всички пазари и комуникации зад нова идея, за да повиши познатостта и пазарния дял на Glenfiddich във все по-конкурентна и растяща категория.

Идеята и кампанията комуникират несигурното и предизвикателно пътуване на растежа и преосмислят благородния елен - икона на марката, като символ на това. Glenfiddich е марка, която непрекъснато се предизвиква да завзема нови позиции и да поема по нови пътища, които другите следват, винаги питайки „Оттук накъде?“.
Всяка година благородният елен губи рогата си, което го прави потенциално уязвим. Но всяка година рогата се връщат, по-силни от преди. Този естествен цикъл е чудесна и много подходяща метафора за постоянната необходимост на марката – а и на всеки – да прегърне риска, за да стане по-силен от всякога. Именно този етос на марката води до репутацията на Glenfiddich на най-награждаваното едномалцово шотландско уиски в света. Първоначално стартирала в края на 2020г. в Индия, Китай, Австралия, Тайван, Корея и САЩ, смелата нова посока за марката стартира в Европа, включително и в Обединеното кралство, през първото тримесечие на 2021г., а в предпразничния сезон новото й развитие е най-мащабното във Великобритания до момента.

Фреди Верекер, старши бранд мениджър в Glenfiddich, коментира пред британски медии: „Знаем, че нашата публика оценява нашия независим дух и вярата ни, че понякога трябва да свалите гарда, за да растете. Този празничен сезон с гордост споделяме това послание с повече хора от всякога. Space винаги са комукирали идеално ценностите на нашата марка и ние сме доволни, че работихме в тясно сътрудничество с екипа им, за да станем по-големи и по-смели от всякога."