Милениълите вече са добре

Поколението на милениълите се оказва в добро финансово положение и това е важно за рекламодателите.

от Redlink
Милениълите вече са добре

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За поколение, което поначало се характеризира с финансова нестабилност – или поне лош късмет – милениалите сега се радват на известно богатство и това е важна промяна. Този факт е особено важен в свят, в който маркетингът е насочен преимуществено към Gen-Z и дори Gen Alpha като водещи поколения от хора, които могат да купуват неща.

Милениалите са хората, родени (приблизително) между 1980 и 1996 г. – голямо на брой поколение, чийто живот на зряла възраст е помрачен от глобална икономическа нестабилност. Но според докладите това се променя, основно благодарение на неотдавнашния ръст на цените на жилищата, повишаващ нетната стойност на имотите на онези, които са имали късмета да си купят имот докато пазарът все още се е разклащал от глобалния финансов срив в края на 20-те години. Но нарастването на богатството за някои разкрива дълбоки пукнатини между милениълите, които са добре финансово и тези, които не са.

The Wall Street Journal съобщава за някои впечатляващи увеличения на (коригирано с инфлацията) средно богатство на домакинствата на американските милениъли:

По-възрастните милениъли (родени през 80-те години на миналия век) са отбелязали 116% увеличение на богатството си от $60 000 през 2019 г. до $130 000 през 2022 г.

По-младите милениъли (родени през 90-те години на миналия век) са отбелязали около 300% увеличение от около $10 000 до $41 000 за същия период от време.

Като цяло това означава, че някои милениъли дори са в по-добра позиция от своите родители и баби и дядовци. Това до голяма степен е резултат от огромното увеличение на цените на недвижимите имоти, което добавя около 2,5 трилиона долара жилищно богатство към портфолиото на американските милениъли.

Разбира се, необходими са сериозни предупреждения при преоценката на тази група потребители. Притежаването на скъп актив не означава ликвидност: много от тях все още са обременени от високи жилищни разходи, дългове за студентски заеми и здравеопазване.

Същевременно те обичат да харчат, като 62% от милениълите споделят, че ваканциите са голям приоритет за тях.

Богатството на милениълите е на път да се увеличи, това сочат и данните на агенцията за недвижими имоти Knight Frank, като „сеизмичните“ 90 трилиона долара ще се прехвърлят между поколенията само в САЩ, до голяма степен в резултат на наследство.

Това в общи линии показва само, че богатите ще се справят още по-добре, докато други ще продължат да изнемогват при лошо заплащане и високи разходи. Други източници предполагат в тази връзка, че напрежението между поколенията относно богатството скоро ще се превърне в битка между поколенията.