Мадс Микелсен прави нещата по-добри с Carlsberg 0.0

Датският актьор е лицето на първата глобална кампания на безалкохолната бира на Carlsberg

от Redlink
Мадс Микелсен прави нещата по-добри с Carlsberg 0.0 Снимка: Carlsberg

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Heineken използваха миналата година Даниел Крейг (в ролята му на Джеймс Бонд) да популяризира безалкохолната бира на марката. Големият им съперник Carlsberg използва датския актьор Мадс Микелсен – бивш Bond злодей в „Казино Роял“, да обясни защо алкохолът не прави хубавите моменти още по-добри, в първата глобална реклама на безалкохолния вариант на датската марка бира - Carlsberg 0.0.


В ярък контраст с последната му роля във филма "Още по едно" ("Another round" 2020), виждаме Мадс Микелсен в напълно трезво състояние да обикаля из Копенхаген на велосипед и да се наслаждава на живота с пълна сила – благодарение на липсата на алкохол в бирата му.

В клипа, създаден от Gray Europe, Микелсен разсъждава върху това как Carlsberg 0.0 прави нещата по-добри, подобрява бекхенда и наред с други неща, му позволява и да пропуска собствената си реклама, докато отпива от безалкохолното пиво. В края на клипа, Микелсен заключава, че „най-добрата безалкохолна бира прави добрите неща още по-добри - вероятно“ като препратка към лозунга на Carlsberg - „Вероятно най-добрата бира в света“. Мигел Кампана е режисьор на рекламата, която се излъчи за пръв път на 6-ти януари 2021, първоначално в Дания и Ирландия, като предстои да бъде пусната и на други пазари по-късно през годината. Това е първият творчески продукт на Carlsberg в сътрудничество с творческата агенция Grеy Europe, натоварена през октомври миналата година да отговаря за глобалната стратегия на датската марка. Fold7, която отговаряше за това досега, ще работи само за локални кампании на британския пазар, както и за притежаваната от DraughtMaster и Carlsberg марка Kronenbourg 1664 извън Великобритания.

Кампанията на Carslberg 0.0. е своебразно продължение на кампанията „Датският начин“, създадена от Fold7 през 2017 г., която също включваше Мадс Микелсен и акцентираше на датските корени на марката.

Това е първият път, в който Carlsberg създава глобална реклама за своята безалкохолна бира, а тласъкът за подкрепата ѝ идва от ръста на портфолиото на безалкохолните напитки на Carlsberg Group, нараснало с 29% между юли и септември 2020 г.

„В Carlsberg вярваме, че бирата ни дава много повече от нейното алкохолно съдържание и че чудесните моменти могат да бъдат още по-добри с бира", коментира в изявление директорът на Carlsberg Global Brand Джулиан Марсили. „Ето защо създадохме страхотна на вкус бира без алкохол, за да направим повече моменти още по-добри. Това искахме да покажем и с рекламата. "