Lidl Германия изравнява цените на животинските и веган продукти

Lidl Германия понижава цените на своите вегански продукти, за да постигне ценови еквивалент със сходните артикули на животинска основа.

от Redlink
Lidl Германия изравнява цените на животинските и веган продукти

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С ценовата си политика за приоритетни цени за веган продуктите, Lidl се насочва към голям и разрастващ се пазар. Според проучване на Федералната асоциация на германската търговия с храни, 41% от германците се идентифицират като flexitarian – тоест са вегетарианци поне в част от храненията си, а 43% биха консумирали повече растителни храни, ако не трябваше да плащат допълнително за тях. Чрез премахване на ценовата бариера Lidl може ефективно да включи растителното хранене в диетата на още повече хора.

За тази цел германската верига супермаркети Lidl подобрява условията за растителни храни. Като изравнява цените на своите веган продукти Venmondo с техните еквиваленти на животинска основа, Lidl преобръща модела на традиционно по-високите цени, свързвани с ястията на растителна основа. Движението за ценови паритет се основава на насоките на Планетарната здравословна диета, която е описана като оптималната диета за хората и планетата и съветва да се ядат възможно най-скромни количества месо и млечни продукти.

Lidl представя продуктите от сериата Vemondo през 2020 г. Веганската линия вече включва над 100 артикула. В допълнение към понижаването на цените, Lidl поставя продуктите на Vemondo близо до техните аналози от животински произход в своите над 3250 магазина в Германия, което улеснява клиентите да намират и сравняват алтернативите на растителна основа. Това е и първият немски търговец на храни, който публично разкрива съотношението на източници на растителни към животински протеини в своята гама, което в момента възлиза на 11 към 89% (и 6 към 94% за млечните продукти). Lidl се ангажира да увеличи дела на протеини на растителна основа до 20% до 2030 г.

Потребителите постоянно изразяват предпочитанията си към етична, устойчива и здравословна храна, но техният избор в магазина все още се ръководи от цена, удобство и вкус. Разходите по-специално играят доминираща роля. Постигането на ценови паритет е от ключово значение за mf-масовата консумация на растителни храни – решаваща стъпка за намаляване на свързаните с храната въглеродни емисии, ограничаване на обезлесяването и намаляване на използването на земя и вода.