IKEA споделя с конкурентите функция за сигурност

IKEA въвежда нова функция против преобръщане за скринове и я споделя с конкурентите си.

от Redlink
IKEA споделя с конкурентите функция за сигурност

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Нов механизъм за безопасност от IKEA улеснява клиентите да закрепят своите скринове към стената, за да ги предпазят от преобръщане и потенциално нараняване на деца, които се катерят по шкафовете. Докато шкафът не бъде прикрепен към стена само едно или две чекмеджета могат да бъдат отворени наведнъж, в зависимост от височината им. Веднъж закрепен правилно, в шкафа се активира отключващ механизъм, позволяващ едновременното отваряне на множество чекмеджета.

IKEA включва закрепващи елементи към високите мебели от години. Но твърде често клиентите сглобяват своята библиотека или скрин и смятат, че ще стигнат до закрепващата част по-късно. Чрез ограничаване на функционалността, докато не бъдат взети мерки за безопасност, IKEA интегрира физически напомняния в своите продукти, насърчавайки хората да изпълнят задачата по-рано, отколкото по-късно (или никога).

Тъй като други производители на мебели също произвеждат шкафове, способни да се преобръщат, IKEA изготвя патентно решение за „Закрепване и отключване“, като кани своите конкуренти да възприемат тази функция. „За нас в IKEA стабилността на мебелите за съхранение на дрехи не е въпрос на конкуренция, а на сътрудничество“, казва Карл Ервер, патентен мениджър в IKEA, Швеция.

IKEA не само продава мебели, магазините продават и промяна в поведението, обвита в скандинавски дизайн. Със своята функция за закрепване и отключване, лидерът в мебелите за сглобяване решава критичен проблем, като се занимава с типичното потребителско поведение. Признавайки, че клиентите често пренебрегват предпазните винтове и скоби, които включва, IKEA налага решението на проблема. Ако скринът няма да функционира напълно, докато не бъде закрепен към стена, хората са по-склонни да станат активни участници в безопасността на дома.

Но IKEA не спира дотук. Откъсвайки се от традиционната патентна практика „моя, моя, моя“ марката прави своята иновация достъпна за използване от всички. Това е ход, който позиционира компанията като разработчик на потенциален индустриален стандарт, като същевременно разширява обхвата на концепцията. От безопасността на продуктите през справедливостта до изменението на климата, време е марките да се обединят, за да разрешат най-големите проблеми – ход, който потребителите ще оценят.