Големият шлем на Ogilvy

Ogilvy получи признание за творческо въздействие, оглавявайки класациите на WARC за ефективност и креативност

от Redlink
Големият шлем на Ogilvy

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ogilvy е обявена за мрежа №1 по ефективност в класацията WARC Effective 100 за 2023 г. Това идва броени дни след като Ogilvy беше обявена за най-креативната мрежа от агенции в света, тъй като оглави и класацията WARC Creative 100 за трета поредна година. Класацията на WARC е глобален индекс за творчески, ефективни и медийни постижения в рекламата.

Девика Булчандани, глобален главен изпълнителен директор на Ogilvy, казва: „Ние вярваме в ирационалната сила на креативността да въздейства върху бизнеса и обществото. Класирането на първите места в двата списъка Creative 100 и Effective 100 на WARC е грандиозно свидетелство за въздействието, което създадохме с нашите клиенти по света миналата година. Искам да поздравя и благодаря на всички наши брилянтни екипи и клиенти, които стоят зад наградените кампании, които направиха това постижение възможно.“

Класацията WARC Effective 100 проследява резултатите от наградите за ефективност по целия свят и действа като еталон за отлични постижения в ефективността. Индексът Effective 100 е съставен от класирането в глобални конкурси на индустрията, включително Effies, Cannes Lions (категории за творческа ефективност и творческа стратегия), IPA Effectiveness Awards, WARC Awards for Effectiveness, Jay Chiat Awards, APG Creative Strategy Awards, AME Awards и ARF David Ogilvy Awards като както и няколко регионални състезания.Седем офиса на Ogilvy са класирани сред 50-те най-добри отделни агенции в Effective 100: Ogilvy Mumbai (#5), Ogilvy London (#14), Ogilvy Taipei (#28), Ogilvy Sydney (#39), Ogilvy Shanghai (#42), Ogilvy Toronto (#45) и DAVID Miami (#45). Многобройни кампании, създадени от Ogilvy, са включени в списъка на най-ефективните кампании, включително: „Shah Rukh Khan-My-Ad“ за Cadbury от Ogilvy Mumbai; „Courage is Beautiful“ за Dove от глобалния екип на Unilever на Ogilvy; „Moldy Whopper“ за Burger King от INGO Stockholm и DAVID Miami; „Lu From Magalu“ за списание Luiza от Ogilvy São Paulo; „Побъркайте се за лудите четвъртъци!“ за KFC от Ogilvy Shanghai; “Никога не ме напускай” за Lacta от Ogilvy Athens; „Преоткрийте Германия“ за Deutsche Bahn от Огилви Франкфурт; „Доларов каталог“ за IKEA от Ogilvy Taipei; и “Heavily Accented” за Cruzcampo от Ogilvy Madrid.

WARC Creative 100 е класация на най-награждаваните за креативност световни кампании и компании. WARC Creative 100 за 2023 г. е съставен от глобални индустриални състезания, включително Cannes Lions, D&AD, The One Show, Clio Awards и London International Awards, заедно с регионални състезания като Spikes Asia, Adfest, Eurobest, Golden Drum, Dubai Lynx, Loeries, и El Ojo de Iberoamérica.Десет от 100-те най-награждавани кампании за годината са създадени от Ogilvy, включително: „Reverse Selfie“ за Dove от глобалния екип на Unilever на Ogilvy, „Shah Rukh Khan-My-Ad“ за Cadbury от Ogilvy India, „Even More“ Confusing Times“ за Burger King от DAVID Madrid, „Morning After Island“ за Grupo Estratégico PAE, „Toxic Influence“ за Dove от глобалния екип на Unilever на Ogilvy, „Burger Glitch“ за Burger King от DAVID São Paulo, „Staraoke“ за Amazon Prime Видео от Ogilvy Milan, „Home Sweet Home“ за Туристическия орган на Тайланд от Ogilvy Bangkok, „The Impossible Combo“ за Burger King от DAVID São Paulo и „Life, Scripted“ за Международния филмов фестивал в Чикаго от Ogilvy Chicago. Ogilvy London, DAVID Madrid, Ogilvy Mumbai, Ogilvy Bangkok и DAVID São Paulo се класираха в Топ 50 на отделните творчески агенции, допринасяйки за цялостния успех на мрежата.

Оглавяването на класациите WARC Effective 100 и Creative 100 завършва една силна серия за Ogilvy. По-рано през годината Ogilvy беше включена в списъка на най-иновативните компании в света на Fast Company заради ефективното използване на AI за стимулиране на бизнес резултати. The Drum призна Ogilvy за най-креативната мрежа от агенции в света и класира глобалния главен творчески директор на Ogilvy, Лиз Тейлър, като главен творчески директор №1 в света, което я прави първата жена, която оглавява класацията. Освен това Ogilvy е отличен в A-листа на Ad Age на база на цялостната история на агенцията за годината, включително нейното бизнес представяне (спечелен нов бизнес, задържане на клиенти, удовлетвореност на клиентите), нейната иновативност и тласъка който дава на равитието на цялата индустрия, както и калибъра и въздействието на тяхната творческа работа.

Лиз Тейлър, глобален главен творчески директор на Ogilvy, казва: „Изпълва ни с огромна гордост да видим, че Ogilvy е обявена за най-креативната мрежа в света от WARC за трета поредна година. Нашите екипи спечелиха това признание, като свършиха работа, която оказа влияние върху марките и бизнеса на нашите клиенти и помогнаха за въвеждането на политики, които подкрепят създаването на по-справедлив свят. Нашите най-искрени благодарности на всеки човек, който работи в Ogilvy, за неговата страст и изобретателност, както и на нашите смели клиенти за тяхното партньорство, доверие и споделено убеждение, че креативността е най-важното отличие.”