Ogilvy е включена в годишния списък на най-иновативните компании в света за 2023 г. на Fast Company

В този списък влизат компании, които определят стандартите с някои от най-големите постижения на съвремието.

от Redlink
Ogilvy е включена в годишния списък на най-иновативните компании в света за 2023 г. на Fast Company

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Fast Company добави Ogilvy към престижния списък на най-иновативните компании в света в сектора Adveritising за 2023 г. В този списък влизат компании, които определят стандартите с някои от най-големите постижения на съвремието. Ogilvy заслужи мястото си в тазгодишния списък с успеха на въздействието на кампании за някои от най-големите световни марки чрез разчупване на границите, изместване на културата и новаторско творчество.

Девика Булкаандани, глобален главен изпълнителен директор на Ogilvy, и Лиз Тейлър, глобален главен творчески директор, казват: „Включването ни в списъка на Fast Company с най-иновативните компании в света е доказателство за вярата на Ogilvy, че данните, технологиите и нововъзникващите инструменти като AI могат да бъдат най-добрият фактор за съвременната креативност и двигатели на въздействието върху марката. Това признание е за всички хора около нашата глобална мрежа, чиито иновации и големи идеи продължават да правят разлика за нашите клиенти и техния бизнес.“

Такава е кампанията „Shah Rukh Khan-My-Ad“ за Cadbury в Индия. Там малките местни търговци и фирми бяха тежко засегнати от пандемията. Чрез иновативно, положително използване на AI, „Shah Rukh Khan-My-Ad“ направи възможно най-голямата филмова звезда в света да стане посланик на хиляди местни магазини. Кампанията използва машинно обучение, за да научи и пресъздаде лицето и гласа на известния актьор. Със завършеното реалистично пресъздаване екипът може да създаде хиляди реклами за малки магазини в цялата страна, като Шах Рук Хан призовава публиката да пазарува на безброй места. След това кампанията използва данни за геолокация, за да картографира рекламите, така че аудиторията да получи рекламите за техните местни магазини.

„Toxic Influence“ за Dove е друг пример за използване на изкуствен интелект и технология за картографиране на лица по въздействащ начин. Токсичните съвети за красота са представени така, сякаш са съвети, идващи от собствените им майки, предоставяйки шокиращо осъзнаване както на дъщерята, така и на родителя. Кампанията в крайна сметка осигурява ресурси за млади момичета да детоксикират социалните си канали.

Ogilvy и Citizens Bank се обединяват, за да създадат „Живият портрет на Ню Йорк“ – единствено по рода си мултимедийно изживяване, управлявано от данни, което дава завладяващ поглед към всичко, което е уникално за Ню Йорк.

Nestlé La Laitiere пусна първата част от рекламата с картината на Вермеер „Млекарката“, като използва AI инструмента DALL-E Outpainting. Изображението разширява оригиналната сцена и създава нови изображения, като същевременно запазва външния вид и усещането на оригиналния шедьовър, разказвайки история за това колко е приятно да отделиш време.

При „Burger Glitch“ за DAVID São Paulo, Ogilvy се възползват от неприязънта, която изпитват геймърите към бъговете, превръщайки ги в изненадваща възможност да спечелят безплатно от Burger King.

Главният редактор на Fast Company Брендън Вон казва: „В тази странна и вълнуваща година да отдадем чест на най-иновативните компании. Тазгодишният списък събира някои от най-авангардните пионери, които променят нашия свят всеки ден, от традиционни организации като McDonald’s, до новопостъпили като MrBeast и институции като НАСА. Всеки в този списък прави нещо напълно, уникално различно, но всички те имат едно общо нещо: иновация.“