Детски слушалки с подмяна и ремонт

Изглежда следващото поколение ще може да сглобява и ремонтира, също като дядовците си.

от Redlink
Детски слушалки с подмяна и ремонт

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Децата растат бързо и се учат да полагат повече грижи за вещите си. Две добри причини за създаване на продукти, които лесно могат да бъдат адаптирани и коригирани. За тази цел компанията Batch.Works, специализирана в кръгово производство, си партнира с базираната в Лондон творческа агенция Morrama и създава Kibu, нова марка детски слушалки, проектирани да бъдат лесно ремонтирани и рециклирани.

View this post on Instagram

A post shared by Morrama (@morramadesign)

Ограниченият брой части на слушалките могат да бъдат сглобени и персонализирани от децата, които после ще растат заедно с тях. Ако някоя жица се скъса, лентата за глава вече не пасва или подложката за уши се износи, може да се поръча замяна от Kibu. Design Week пише в статията си по темата, че Batch.Works — студио за 3D дизайн и производство с фабрики в Амстердам и Лондон — има за цел да произвежда части на множество места, възможно най-близо до своите клиенти.

Morrama и Batch.Works финализират дизайна на продукта преди стартирането му по-късно тази година. Все още няма информация за цените. Това е добри новина на фона на пазар, на който всичко е за еднократна употреба. През последния половин век масово произвежданите продукти са невъзможни за ремонт. Поколения потребители не са в състояние да поправят нещата, които притежават и дори ако продуктът може да бъде поправен, закупуването на нов заместител често е по-евтино и по-удобно.

В момента законодателството в различни страни защитава правото на ремонт и това води до безпрецедентна промяна в потребителската динамика. Днешните деца могат да се превърнат в първото поколение, което ще обърне тенденцията за отказ от ремонт, възстановявайки автономията над своите притежания чрез способността да заменят неизправните части и да актуализират остарелите. Иновации като слушалките на Kibu дават възможност на децата да се справят практически, като същевременно култивират очакването, че електрониката и другите стоки трябва да са дълготрайни, а не за еднократна употреба.