Дарт Вейдър заплашва Ню Йорк от невероятен 3D билборд

Dysney+ подкрепя най-новата поредица от сагата Star Wars "Oби Уан Кеноби" с уникален триизмерен билборд в Ню Йорк

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Туристи и местни жители, намиращи се в района около Таймс Скуеър в Ню Йорк, бяха изненадани от Дарт Вейдър, който заплашително държи триизмерния си червен светлинен меч на огромен дигитален билборд. Активацията е част от рекламната кампания на Disney+ за най-новия сериал от поредицата Star Wars "Оби Уан Кеноби", който стартира в платформата в края на май тази година. С напредването на излъчването на епизодите от сериала, чийто финал трябва да излезе на 22 юни, и въпреки високата му гледаемост, Disney+ продължава да го промотира активно.

Историята в "Оби Уан Кеноби" започва 10 години след събитията от "Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите". Хейдън Кристенсен се завръща в ролята си на Дарт Вейдър, за първи път, след като приключи работата си по „Междузвездни войни: Епизод III — Отмъщението на ситите“, присъединявайки се към Юън Макгрегър, който също се завръща в своята емблематична роля като титулярния учител джедай. След кратката му първа поява в края на епизод 2 на новия сериал, Дарт Вейдър наистина се завръша в "Оби-Уан Кеноби", епизод 3, когато се сблъсква с бившия си майстор джедай за първи път след сблъсъка им на Мустафар. Сега, когато лордът на ситите най-накрая се завръща в Междузвездни войни, Disney+ се възползва от популярността му, като го поставя и в центъра в най-новата си маркетингова кампания.

Активацията на Таймс Скуеър е сътрудничество между OLEDSpace и компанията за визуални ефекти ILM, която е основана от Джордж Лукас.

Във Великобритания, за да отбележи старта на "Оби Уан Кеноби" в края на май, Dysney + "превзе" нововъзстановената електроцентрала Батерси в Лондон, която ще бъде отврена за публиката на 22 спетевмри.

Емблематичната лондонска сграда Батерси бе обвита от пясъчна буря на Татуин, а всяка от кулите и са превърна в светлинен меч, пронизващ нощното небе над Лондон. Всека една от кулите- меч представлява светлата и тъмната страна на Силата.