Colgate-Palmolive и WPP създават работеща стратегия за реклама

Colgate-Palmolive отчита ръст на рекламните инвестиции и ръст на продажбите, дори след като цените спират да растат.

от Redlink
Colgate-Palmolive и WPP създават работеща стратегия за реклама

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Увеличените рекламни инвестиции през последните три години се отплащат на бизнеса с бързооборотни стоки Colgate-Palmolive по отношение на имиджа на марката и по-широкото ѝ разпростванение – това споделя главният изпълнителен директор Ноел Уолъс.

Цената е основен двигател на растежа през последните години, но компанията наскоро отчита ръст на обема и през второто тримесечие.

„Ще продължим да виждаме силен ръст на обема и през втората половина на годината“, казва Уолъс на неотдавнашната конференция на Barclays Global Consumer Staples. „Двигателят зад това е да поставим рекламата и визията на нашите марки там, където трябва“ казва той.

Colgate-Palmolive работи в тясно сътрудничество с WPP, за да „внесе най-доброто от тяхната мрежа в нашия бизнес“, като същевременно преформулира собствените си вътрешни възможности около изграждането на марката и по отношение на дигиталната търговия. AI се превръща в централно място за това.

Всяко съдържание, което се появява в дигитална среда, се тества с AI и се оценява спрямо историята на това, което е било преди. „Това ни позволява да бъдем много по-уверени, че това, което внедряваме, работи за нас“, обяснява Уолъс.

AI се използва също за оптимизиране на разходите за медии и промоции, като помага за избягване на ненужни разходи и позволява решенията да се вземат много по-бързо.

„Възвръщаемостта на инвестициите се подобрява и това е може би най-важният показател освен бизнес представянето, за да гарантираме, че имаме доверие в разходите, които инвестираме на пазара“, казва Уолъс

„Компанията отдели много време, за да образоваме нашите маркетингови служители, да получим представа за това какво движи разширяването на обхвата на марката и в крайна сметка как искаме да го управляваме по печеливш начин. И това произтича преди всичко от стимулирането на здравето на марката” – добавя Ноел Уолъс, главен изпълнителен директор на Colgate-Palmolive.