Бидето, което развали апетита по време на Super Bowl 2023

Рекламата беше полюсно приета – много зрители хвалят Tushy за смелия им подход към рекламирането на бидета, а други настояват за правителствена намеса.

от Redlink
Бидето, което развали апетита по време на Super Bowl 2023

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Super Bowl е едно от най-големите събития в Съединените щати, което привлича милиони зрители всяка година. Голямата игра е и основна платформа за компаниите да представят своите продукти и услуги пред огромна аудитория. Традиционно неделята на Super Bowl е време за събиране на приятели и семейства и редовното преяждане с пържени пилета, начос и всевъзможни дипове. В понеделник милиони американци пропускат работния ден.

Tushy е компания, специализирана в производството на иновативни и висококачествени бидета. Компанията придоби значителна популярност през последните години заради своя фокус върху устойчивостта, хигиената и комфорта. Тази година Tushy се открои в тълпата от рекламни кампании по време на Super Bowl 2023 като използва събитието да образова хората за ползите от използването на биде и да разчупи стигмата около това, което очаква стомасите на следващия ден.

Кампанията Super Bowel Monday (игра на думи със Super Bowl и bowel-черва) насърчава хората да споделят снимки в социалните медии на своите ексременти в деня след Голямата игра. Конкурсът се провежда за втора поредна година, а участниците могат да спечелят 10 хиляди долара и биде от споделяне на отпадъчния продукт на телата им.

„Тъй като Tushy е толкова отдаден на премахването на срама и стигмата около изпражненията, ние решихме, че Super Bowl е идеалното време да започнем движение около изхожданията, като накараме хората да говорят и споделят своите изпражнения след играта“ казва Мики Агравал, основател и главен изпълнителен директор на Tushy. Участниците трябва да споделят снимка на изпражненията си с хаштаг #TushySuperBowel и да тагнат Tushy. За тазгодишната кампания компанията привлича и д-р Марк Хайман, диетолог, който добавя ценни съвети и насърчава зрителите на Super Bowl да ядат плодове и зеленчуци в дните преди мача, за да смекчат ефектите от нездравословната храна.

Тази година Tushy също така разширява и обхвата като като произвежда съдържание за TikTok, Instagram и Facebook, вместо да се фокусира само върху Twitter.

Успехът на кампанията ще се определи скоро чрез преглед на гледанияте и импресиите в социалните медии, харесвани в социалните мрежи, коментари, споделяния, запазвания и споменавания в социалните медии, както и общия брой изпратени заявки за участие. Те ще се оценяват по специална таблица и няколко характеристики.

Рекламата е полюсно приета, като някои зрители хвалят Tushy за смелия им подход към рекламирането на бидета, а други настояват за правителствена намеса. Компанията определно успя да влезе в разговора по време на едно от най-гледаните събития. Може и да не харесвате кампанията, но като професионалисти в маркетинга със сигурност я уважавате.