Aleph e избрана от Microsoft Advertising за представител в Централна и Източна Европа

България e сред страните, в които Aleph (известна преди като Httpool от Aleph) ще подпомага създаването на рекламни кампании в продуктите на Microsoft за търсене, дисплей и шопинг реклами. 

от Redlink
Aleph e избрана от Microsoft Advertising за представител в Централна и Източна Европа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Aleph (известна преди като Httpool от Aleph) - екосистема от глобални дигитални експерти, която свързва хиляди рекламодатели с милиарди потребители обяви, че е избрана за рекламен представител на Microsoft в 23 страни в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и избрани европейски пазари, включително и България, за да подпомага създаването на рекламни кампании в продуктите на Microsoft за търсене, дисплей и шопинг реклами.

Чрез споразумението на Aleph с Microsoft Advertising, рекламодателите и агенциите в региона могат да се възползват от водещото предложение на Aleph, което съчетава рекламни решения и уменията на дигиталните експерти, за разработване на рекламни кампании в рекламните платформи на Microsoft. Това сътрудничество позволява на Aleph да предостави на потребителите достъп до търсачката на Microsoft Bing, мрежите за търсене и аудитория на Microsoft Advertising, а сега и Microsoft Edge, създавайки диференцирани изживявания с висока стойност за потребителите и рекламодателите. Microsoft е в челните редици на иновациите, вливайки генеративна AI технология в своята рекламна платформа, за да отключи стойност за рекламодателите.

Microsoft Advertising свързва рекламодателите с повече от милиард хора в правилните моменти в работата и живота им. С над 14 милиарда месечни търсения, силата на Microsoft Advertising в Windows и PC включва почти 700 милиона търсещи месечно по целия свят в 187 пазара. В Европа има приблизително 3,1 милиарда търсения на месец, като 170 милиона потребители търсят в 45 пазара.

„Развълнувани сме да разширим връзката си с Microsoft Advertising и да дадем възможност на нашите клиенти в Централна и Източна Европа и други избрани европейски пазари да създават въздействащи кампании в ценното продуктово портфолио на Microsoft – включително за новите иновации в генеративния AI. Това ще създаде нови възможности за нашите клиенти в региона да задълбочат ангажираността си с потребителите и да стимулират устойчив растеж.“ - каза Венцислав Костов, управляващ директор Aleph в България.

Aleph ще използва своя богат опит в индустрията и платформата в ЦИЕ и останалата част от Европа,включително и в България, за да гарантира, че рекламодателите и агенциите създават и оптимизират въздействащи, локализирани дигитални кампании. Освен това ще улесни плащанията от местните пазари, на които оперира чрез решението за трансгранични кредити и плащания на Aleph, рационализирайки операциите за рекламодатели и агенции.

"Microsoft Advertising има удоволствието да се включи в това обширно сътрудничество за продажби и маркетинг с Aleph в Централна и Източна Европа и други избрани европейски пазари. Aleph предлага изключителен местен опит и управление на взаимоотношенията, което ще позволи на рекламодателите и агенциите да се ангажират напълно с рекламната платформа на Microsoft, достигайки до нашата уникална, нарастваща аудитория от над един милиард души в Windows, Bing, Bing Chat, Xbox, Outlook, Microsoft Start и нашата мрежа от издатели на трети страни." каза Марк Ричардсън, регионален вицепрезидент за Европа, Близкия изток, Африка и Латинска Америка, в Microsoft Advertising.