AI помага за пестене на енергия

Апликация дава персонализирани съвети за пестене на енергия с помощта на AI въз основа на качени снимки на стаи.

от Redlink
AI помага за пестене на енергия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Холандският DIY (направи си сам) търговец на дребно Praxis използва изкуствен интелект, за да насочи потребителите си към по-екологичен начин на живот. Компанията добавя нова функция, наречена „Проверка за устойчивост“ към безплатното си приложение Praxis Plus, с цел да опрости процеса на правене на домовете по-енергийно ефективни. Потребителите качват една снимка на стая и отговарят на четири контекстуални въпроса, като типа на сградата, която обитават и колко работа са готови да свършат.


Прилагайки алгоритми за разпознаване на изображения и изкуствен интелект, приложението след това предлага персонализирани предложения за подобрения на енергийната ефективност, предоставяйки изчерпателен списък за проверка и план за действие стъпка по стъпка, допълнен с видеоклипове с инструкции. Приложението също така генерира списък с необходимите инструменти и консумативи, които могат да бъдат закупени директно от Praxis. Освен това задачите могат да се споделят с партньори или съквартиранти, за да се облекчи работното натоварване. Приложението използва AI, за да предлага персонализирани съвети, Praxis го следва, като рационализира целия процес на „Направи си сам“ и предоставя всичко необходимо на хората, за да действат според предложенията, които са им дадени.
Опростяването в случая е ключово, изтъква Миранда Смит, маркетинг директор в Praxis: „Ние разбираме, че нашите клиенти търсят лесни начини да направят по-екологичен избор и с тази иновативна функция им даваме инструментите, за да започнат. Нашата цел е да се покаже на всички, че устойчивият живот е по-лесен, отколкото си мислят."


Изправени пред рязко нарастващите разходи за газ и електричество миналата зима, цели 96% от холандските домакинства са предприели поне една мярка, за да намалят сметките си за енергия. Сега, когато температурите падат и цената на природния газ се покачва, Praxis предоставя практически инструмент, който позволява на всеки да намали допълнително потреблението на енергия.