7UP с освежена бранд идентичност и международно позициониране

Промяната в системата на визуална идентичност на марката е първата за повече от седем години и включва и 7UP Zero Sugar

от Redlink
7UP с освежена бранд идентичност и международно позициониране

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

7UP представи освежен и модернизиран дизайн на визуалната идентичност на марката и развитие на международното си позициониране с добавянето на моменти на "UPliftment" към ежедневието (буквално: приповдигане, изписването е обвързано и с името на марката). Мисията на 7UP е да предложи лековато разведряване от рутинното ежедневие, като внесе моменти на изненада, позитивност и приповдигане на настроението. Това ще е новия, освежен стратегически и креативен ориентир, от който ще се водят всички международни програми на марката в бъдеще.

Новата свежа система за визуална идентичност – която идва след повече от седем години от последната ревизия – представлява дизайн, който улавя по-добре същността на марката, в съответствие с нейната международна платформа. Дизайнът поддържа емблематичното за 7UP зелено, което светът познава и обича, с добавени пикантни цитрусови тонове, които внасят жизнено, ободряващо ново усещане, като същевременно демонстрират и свежестта на уникалния вкус на 7UP.

Мауро Порчини, старши вицепрезидент и главен директор по дизайна на PepsiCo, каза: „UPliftment е концепция, която резонира с хората в световен мащаб. Нашата нова визуална идентичност за 7UP е вдъхновена преди всичко от създаването на моменти на UPliftment от марката през цялата ѝ история. Дизайнът на PepsiCo & Екипът за иновации създаде ярка и уверена система за визуална идентичност, която ще отекне в различни култури, региони и езици. Новият 7UP се отличава с характерното за марката наситено зелено, но с добавени цитрусови нюанси и ясно изразени линии с висок контраст, които изобразяват усещане за възходяща енергия."

Новият дизайн ще бъде приложен в цялото портфолио от бутилки и кутии на 7UP и 7UP Zero Sugar. Като част от ангажимента на 7UP да вдъхновява хората да правят по-добър избор, марката е на мисия да намали добавените захари в своето портфолио, като им помага да изберат балансирана диета, без компромис с вкуса. 7UP Zero Sugar е една от най-бързо развиващите се напитки в категорията безалкохолни напитки, осигурявайки силен двуцифрен ръст две поредни години. След като стартира на седем нови пазара през последните 12 месеца, в момента се предлага на 76 пазара по света.

Новата идентичност на марката се въвежда с израза „Ново ставане, същият 7UP“ и и ще бъде активирана със забавна мултиканална кампания с множество видео, статични и дигитални активи от март 2023 г. Новата система за визуална идентичност на 7UP ще бъде пусната в световен мащаб от март 2023 г., на всички пазари, започвайки с Бангладеш, Китай, Египет, Индия, Ирландия, Латинска Америка, Пакистан, Саудитска Арабия, Обединеното кралство и всички европейски пазари.