Новата кампания на Chrysler за мини-вановете им Chrysler Pasifica и Pasifica Hybryd

Кампанията противопоставя по забавен начин VanLife на инфлуенсърите срещу реалния живот на родителите, за да подчертае предимствата на Chrysler Pasifica

от Redlink
Chrysler Pasifica VanLife противопоставя по забавен начин VanLife на инфлуенсърите  срещу реалния живот на родителите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

От основаването на компанията през 1925 г. Chrysler радва клиентите си с отличителния си дизайн, изработка, интуитивни иновации и технологии. Chrysler е марката, която практически изобретява категорията миниван и до неотдавна този тип превозни средства са предпочитан избор на семейства с деца и активен начин на живот. Но с възхода на SUV категорията през последните години, продажбите на мини-ванове рязко намаляват. В категорията „мини-ван“ Chrysler са изправени пред уникално предизвикателство: хората, които биха имали най-голяма полза от шофирането на такъв - родителите, са точно тези, които имат най-силни пристрастия срещу този тип автомобили. Така че, Chrysler трябва първо да направят категорията миниван привлекателна за основната си целева група – родителите – и след това да отграничат и издигнат модела си Pacifica в нея. Вместо да се опитват да позиционират минивана си като модерен, готин или спортен, те избират да бъдат честни и да представят Pacifica като иновативно превозно средство, предназначено да помогне като направи родителството малко по-лесно

Повечето марки търсят в социалните медии тенденциите, налагани от инфлуенсърите, за да се възползват от популярните „лудости“ в своите маркетингови кампании. Но Chrysler използва един нарастващ феномен като контрапункт а новата си кампания за мини-вановете си Chrysler Pacifica и Pacifica Hybrid, създадена с агенцията на марката Doner. Хаштагът #VanLife, който е прикрепен към съдържанието в социалните медии, включващо типичния номадски начин на живот на много инфлуенсъри, набрал сила по време на пандемията, служи като вдъхновение за новата кампания на Chrysler за модела Pacifica. Кампанията хумористично пародира #VanLife начина на живот на инфлуенсърите, като подчертава как Chrysler Pacifica е #VanLife за #RealLife родители.

„Животът във ван на обикновените семейства е различен от това, което мнозина могат да видят на снимките и във видеата в социалните медии“, казва Крис Фойел, главен изпълнителен директор на марката Chrysler в компанията-майка Stellantis. „Нашите собственици на Pacifica и Pacifica Hybrid искат първокласни функции като кожени седалки, екрани за всяко дете, гениално проектирано пространство с място за съхранение на всичко, безпроблемно свързани информационно-развлекателни функции и функции за безопасност. И да, дори вградена прахосмукачка. Това е „животът във вана“ за който нашите собственици и семейства жадуват, и това е, което VanLife означава за марката Chrysler."

Рекламите представят предлагания от моделите на марката комфорт, като директно противопоставят собствениците на Pacifica срещу привържениците на VanLife и инфлуенсърите, свързани с този тип съдържание в социалните медии, което често включва „Направи си сам“,къстсъмизирани преобразувания на миниванове.

В премиерния 30-секунден телевизионен клип от кампанията "Дуел", #VanLife" инфлуенсъри се сблъскват със собствениците на Chrysler Pacifica.

Други два допълнителни 30-секундни спота "Плаж" и "Фермерски пазар" ще се показват в каналите на марката в социалните медии.

Новата мултимедийна маркетингова кампания „Van Life“ за Chrysler Pacifica и Pacifica Hybrid включва телевизия,дигитални и социални медии, включително каналите на марката Chrysler във Facebook, Twitter и Instagram.

„Сегашният феномен на начина на живот в микробуса ни даде възможност да внесем фриволност в най-новата ни кампания на Chrysler“, каза Оливие Франсоа, глобален маркетинг директор, Stellantis. „Това, което собствениците на Chrysler Pacifica и Pacifica Hybrid искат и от което имат нужда, не е това, което мнозина инфлуенсъри, потребители на миниванове искат от своите превозни средства. Знаейки това, ние проектирахме една забавна кампания, която поставя акцента върху безпрецедентните характеристики и гъвкавостта на минивана Pacifica от гледната точка на едно семейство."