Най-големият подарък е да сме заедно

Коледната реклама на Xfinity с комика Стийв Карел

от Redlink

Xfinity, част от Comcast, e щатска компания, която предлага телевизия, интернет, уайрлес и телефонни услуги и тази година не изневерява на традиционния стил в коледната си реклама. „Предвид годината, която всички преживяхме, решихме да се обърнем към класическите празнични приказки и да погледнем на историята през призмата на настоящето“ казва Джим Елиът - Творчески Директор на Goodby, Silverstein & Partners - агенцията на Xfinity.

В рекламата известният комедиен актьор Стийв Карел влиза в ролята на един работещ от вкъщи и стресиран Дядо Коледа, който провежда видео-конференция с елфите си и им възлага да измислят нещо подходящо за годината, в която традиционните подаръци няма да са удачни. Така в условията на работа от вкъщи, един от тях стига до привидно неизпълнимата идея – да се подаряват безценни празнични изживявания като „ароматът на бисквитите на баба“, „семеен бой със снежни топки“, "пощипванията на леля по бузите“ и много други. Усилията на целия екип на Дядо Коледа да предложат необичайните коледни подаръци завършват с посланието „Да сме заедно е най-хубавия подарък“.

Триминутната реклама на телекома беше излъчена за първи път по време на парада на търговската верига Macy's за деня на благодарността – събитие, което традиционно приковава интереса на децата, но тази година бе проведено по нетрадиционен начин - с предаване по NBC. Режисьор на рекламата е Graig Gillespie, известен с работата си по филмите I Tonya и Lars and the real Girl.
„Празниците са моменти, в които сме заедно с хората, които обичаме, и ни напомнят за това кое е най-важно в живоата ни, особено в трудна година като тази. Надявам се тази малка история да донесе малко разведряване“, казва актьорът Стийв Карел.
Тазгодишната коледна реклама на Xfinity е напълно в духа на миналогодишната им реклама, отново дело на Goodby Silverston & Partners, която показваше как любимото на поколения Е.Т. (от едноименния филм на Universal), се завръща на земята 37 години по-късно, за да посети за Коледа своя приятел Елиът (в ролята е порасналият Хенри Томас).