Най-добрата коледна реклама на 2020?

Коледният спот на холандска верига аптеки прoсълзява и завладява социалните медии

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Обикновено към средата на декември вече ни е писнало от коледни реклами. Тази година обаче не е обикновена и хората с радост приемат цялото коледно настроение, което може да получат.
През последните няколко месеца видяхме различни подходи към коледа и много силни емоционални послания, но един закъснял участник, може би ще се окаже лидер.

Рекламата за холандска фармацевтична компания DocMorris, малко известна извън Нидерландия, стана неочаквано популярна в социалните медии - и изглежда, че макар и стартирала малко по-късно от другите, тя е кандидат за най-емоционалната коледна реклама на 2020, съдейки по лавината от положителни реакции към нея в социалните медии. Двуминутният клип на DocMorris, създаден от агенция Jung von Matt / SAGA, проследява живота на самотен, възрастен мъж и неговия нов фитнес режим. Изглежда, че мъжът е разочарован от остаряването на тялото си и се опитва да възвърне силата, която е имал в по-младите си годни, като започва да вдига тежести всяка сутрин, предизвиквайки любопитството на съседите, а и на зрителите. Но се оказва, че мотивацията му е съвсем различна.

В края на рекламата, когато гостува на дъщеря си за Коледа разбираме защо е тренирал - и макар да не искаме да разваляме изненадата, можем да предположим, че ще се просълзите. Рекламата на Doc Morris завършва с „Тази година най-добрият коледен подарък е всички да сме здрави и във форма. Ето защо вашето здраве е личен въпрос за нас“ и слогана „За да можете да се погрижите за това, което наистина има значение в живота“.

През 2020 г., темите за самотата и преодоляването на премеждията бяха често срещани в коуникацията на редица марки, но съдейки по реакцията онлайн, рекламата на Doc Morris успява да бъде трогателна и сърдечна, без да навлиза в мрачните територии на пандемията.

Рекламата вече има десет милиона гледания онлайн само за броени дни и мнозина я определят като изненадващия победител от последната минута в съревнованието за най-добрата коледна реклама.
Рекламата е режисирана от Сун Сьоренсен, който казва: „Веднага бях привлечен от изобразяването на самотния герой, както и от динамиката на неговото развитие, както външно, така и вътрешно. "