Какво е майофобия и как може да я преодолеете

Kraft Mayo привлича нови аудитории с комплект за „Преодоляване на майофобията“

от Redlink
Какво е майофобия и как може да я преодолеете

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ако мисълта за майонеза върху сандвич кара стомаха ви да се обърне и вашият ирационален страх от този прост сос ви пречи да се насладите на по-фините неща в живота, вероятно страдате от „Майофобия“. Това заявява марката Kraft Mayo на потребителите в САЩ с новата си кампания.

Kraft Mayo знае, че не всички споделят безусловната любов към тази гладка и кадифена креомообразна субстанция и биха искали да помогнат на тези, които ѝ казват НЕ да преосмислят отказа си и да преодолеят ирационалния си страх ... сандвич след сандвич. „На този свят има два типа хора - хора, които обичат Kraft Mayo, и хора, които не знаят, че обичат Kraft Mayo“, каза Даниел Купърсмит, мениджър подобрители на сандвичи в Kraft Heinz. „Разпространението на нашата гладка, кадифена майонеза върху парче хляб не трябва да предизвиква никаква реакция, различна от стимулиране на вкусовите рецептори, затова искаме да насърчим тези мразещи майонезата, да се изправят срещу страховете си и да опознаят майонезата с нашия „Комплект за преодоляване на майофобия.“ Комплектът съдържа превръзка за очи, за закриване на всякакви неприятни гледки, щипка за нос за блокиране на нежелани миризми, маркер за преименуване на Kraft Mayo в „сос“ или нещо по-малко дразнещо и Kraft Mayo в постепенно нарастващи разфасовки от пакет от 5гр унции чак до 1 галон. С помощта на този комплект от Kraft Mayo смятат, че всеки ще може да преодолее майофобията и да промени живота си и сандвичите си към по-добро.
Марката провежда конкурс в социалните медии за шанс да се спечели един от лимитираната ѝ серия „Комплект за преодоляване на майофобия.“ За да имат шанс да спечелят, потребителите трябва да посетят Kraft Mayo в Instagram или Twitter и да маркират @realkraftmayo и използват #mayophobia и #sweepstakes .
Марката създава и специален микросайт и 90-секундно видео с „експерт“, който предоставя програмата от четири стъпки за преодоляване на майофобията.

Пародийният клип е издържан в стил "телешоп" с участието на медицински експерти, които призовават зрителите да купуват хранителни добавки или други продукти за здраве.

Нетрадиционната кампания е опит на марката да привлече вниманието на потребители, уморени от традиционната реклама, както и да адресира вкусовите предпочитания на поколението на милениалите, за които проучванията показват, че мразят майонеза. Въпреки яростните си антагонисти, майонезата все още е най-популярната подправка в САЩ, а през изминалата година, заради пандемията и локдауните, Kraft Heinz беше сред компаниите за опаковани потребителски стоки (CPG), които преживяха силен растеж, тъй като хората се презапасяваха и готвеха повече ястия у дома. Маркетингът играе все по-голяма роля в стратегията на Kraft Heinz, насочена да поддържа регистрирания ръст на приходите на компанията през изминалата година. Кампанията на Kraft Mayo е сред най-новите усилия на Kraft Heinz да подкрепи своите марки. Миналия месец тяхната марка кетчуп Heinz предизвика фенове на онлайн тест за издръжливост с играта "Hold for Heinz", като помоли посетителите на уебсайта да изчакат 57 минути, за да се зареди сайта за да получат шанс да спечелят един от 157-те комплекта за бургери. Преди това Kraft Heinz Canada проведе мултиканална кампания, която помоли хората да предоставят свои рисунки на кетчуп, за да могат да ги видят върху етикет на Heinz кетчуп. Кампанията беше вдъхновена от глобален експеримент, в който на десетки потребители беше възложено да „нарисуват кетчуп“, като много от тях нарисуваха характерната бутилка на Heinz по памет.

Конкурсът на Kraft Mayo в социалните медии прилича на първоаприлска шега, но томболата за спечелване на „комплект за преодоляване на майофобия“ е съвсем реална.Чрез провеждането на конкурс в Instagram и Twitter, Kraft Heinz не само може да повиши познатостта на Kraft Mayo и да стимулира присъствието ѝ в социалните медии, но и да събере повече данни за потребителите си, докато те споделят своето участие в конкурса с приятели и последователи. Данните от първа ръка се превърнаха в по-голям приоритет за марките на потребителски опаковани стоки (CPG), които продават чрез търговци на дребно, които са в по-добра позиция да събират и притежават данните за клиентите. Данните от първа ръка могат да помогнат за подобряване на насочването на маркетинговите усилия на марките, особено когато те загубят достъп до бисквитки на трети страни и идентификатори на устройства за проследяване на онлайн дейностите на потребителите.