Waitrose: Започва много да прилича на Коледа

ADAM&EVE DDB показват очакването на Коледа през работата на доставчиците на Waitrose

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Британската верига магазини за хранителни стоки Waitrose се включва малко късно в коледната шумотевица на ритейлърите във Великобритания , но компенсира забавянето си с реклама, която се откроява от останалите. Подобно на вече стартиралата коледна реклама на John Lewis, посланието за грижа стои и в основата на коледната реклама на Waitrose - в този случай показвайки голямата грижа, която се влага в производството на нейните продукти за Коледа.
Ема Айзък, ръководител на маркетинга в Waitrose, коментира: „Коледа е много специален период и ние не говорим често за времето и усилията, които партньорите на Waitrose, нашите фермери и производители полагат, за да направят деня вълшебен за нашите клиенти . Тази година искахме да направим нещо различно от стандартното, което е вдъхновено от целта на нашето партньорство и надгражда защо храната в Waitrose е храна, от която да се чувствате добре. Така че решихме, че грижата, упоритата работа и отдадеността на нашите доставчици и партньори заслужават светлината на прожекторите в тазгодишната кампания, защото в края на краищата не бихме могли да прекараме Коледа без тях.“
Създаден от adam&eve DDB и режисиран от Хенри-Алекс Рубин от продуцентската компания Smuggler, 60-секундният спот показва времето и усилията, които партньорите на Waitrose - фермери, производители, занаятчии и доставчици, влагат през цялата година във всички коледни продукти. Емоционалното въздействие на видеото е подсилено от класическата мелодия на Бинг Кросби It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas (Започва да прилича много на Коледа), което е и заглавието на рекламната кампания. Музиката на Кросби предизвиква онова прекрасно коледно очакване, което в края на краищата е една от най-добрите части на коледния сезон (ако не и най-добрата част). Актьорският състав на рекламата е съставен изцяло от реални партньори и доставчици на Waitrose, като само участниците в семейната сцена в края на видеото са актьори. Рекламата завършва с мотото „Грижата, която полагаме, прави Коледа тази специална“.

Мат Гей, творчески директор на Adam & Eve/DDB, добави: „Става все по-трудно да изпъкнеш на Коледа, което прави изкушаващо да създаваш епични разкази с огромни маси с храна. Но просто не смятахме, че това е правилният подход, като се има предвид социалният климат в момента."

Рекламата ще се излъчва в телевизия, както и в платформи за видео по заявка (VOD), кино, видео по заявка (BVOD), YouTube и социални медии.