Вижте The Crunch - хрупкавата симфония за старта на McCrispy в Швеция

Nord DDB използва симфоничен оркестър за представянето на новия бургер на McDonald’s Швеция

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

McDonlad’s Швеция добавя към менюто си новия бургер McCrispy – пилешки бургер с допълнителна хрупкава панировка, която му придава симфония от вкусове. Новият бургер, който се очаква да се наложи като „класика“ в менюто на веригата, е по-хрупкав от всякога. Именно на хрупкавата панировка и специфичния хрупкав звук при захапването на бургера залага творческата агенция Nord DDB в рекламната кампания за представянето на новия бургер в Швеция.
 
Заедно с композитор,  Nord DDB създават специалната симфонична мелодия „The Crunch“, която се изпълнява от симфоничен оркестър под ръководството на известния шведски диригент Петер Нордал. Самият бургер McCrispy и специфичното му хрупкане  участват в изпълнението на мелодията от класически симфоничен оркестър, заедно със струнни, духови и ударни инструменти. В забавния рекламен клип “The Crunch” звукът от захапването на бургера, изпълнен от самия McCrispyе финалния акорд в грандиозното музикални кресчендо на оркестъра.
 
"McCrispy има добър вкус, а хрупкавият звук, който издава, звучи също толкова добре. Ето защо решихме, че е забавен подход да направим нещо със звука и да създадем собствена класическа мелодия за бургера, за която той също допринася музикално", казва пред медиите Фабиан Лутандър, копирайтър в NORD DDB.
 
Кампанията по представянето на McCrispy в Швеция включва телевизия, радио, кино, външна реклама, DOOH, печатни и социални медии.

За представянето на McCrispy,като част от менюто на McDonald's в Австралия през септември 2023, DDB Австралия използват различен подход.

Тъй като McDonalds Австралия са убедени, че новият бургер бързо ще се наложи и ще се превърне в икона, наред с легендарни имена като BigMac и Cheesbirger, те залагат на друга австралийска изгряваща звезда - The Kid LAROI, да „обучи“ новака McCrispy в това, какво означава да се превърнеш в истинска звезда.