Вижте Swiped Mac - новия филм от сериятa Apple at Work

Аутсайдерите на Apple се завръщат в новата екшън-комедия, режисирана от Майк Молой, за да преследват крадец на MacBook

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Аутсайдерите (The Underdogs) на Apple – станалият легендарен екип от недостатъчно ценени служители, управлявани от тираничен шеф, които миналата година избраха да напуснат скучната си работа и да стартират собствен бизнес, се завръщат с новия четвърти филм от поредицата Apple at Work, със заглавие Swiped Mac (Забърсаният Mac).

Осемминутното видео проследява екипа в едно неистово преследване из Ню Йорк с кола, скутер, мотоциклет, такси и пеша, за да се върне откраднатия MacBook Air на лидера на екипа Бриджит навреме за решаваща презентация.

Познатият актьорски квартет, отново под режисурата на Майк Молой, показва в характерния за поредицата стил някои от функциите за сигурност на Apple, които помагат на екипа и осуетяват опитите на крадците да продадат откраднатия лаптоп. Функциите Notify When Left Behind, Find My Location Tracking, Touch ID и Face ID, Secure Enclave, криптиране от край до край, MDM Remote Lock и Remote Wipe и др. са вплетени в историята по игрив комедиен начин, макар че самата история може би не отразява действителността в реалния свят.

Въпреки че е вярно, че защитата Secure Enclave на Mac-овете не може да бъде заобиколена, крадците често използват откраднатите лаптопи за части, вместо да се опитват да ги препродадат и все пак успяват да спечелят пари от кражбата. Освен това полицията не препоръчва на хората да проследяват местоположението на откраднатите си компютри и да се конфронтират лично с крадците.

Въпреки това с безгрижния начин, по който е замислена, рекламата е много ефективна с неусетното популяризиране на различните екосистеми на Apple и функциите за сигурност на продуктите на марката. За пореден път Apple доказват със своите късометражни филми, че продуктова демонстрация може да е забавна и ангажираща, а продуктът да е пълноправен герой в историята, а не изкуствено „пришит“ елемент.

Поредицата късометражни филми Apple at Work стартира през 2019 година, за да покаже как продуктите на Apple като Mac, iPad, iPhone и собствените приложения на Apple могат да помогнат на малкия бизнес да постигне големи цели.

Проектът остава изключение в маркетинговата практика на Apple, в която обикновено няма продължения на емблематичните реклами на марката.

Тор Михрен, вицепрезидент на маркетинговите комуникации на Apple, каза пред Adweek през 2022 г., че Underdogs „първоначално не са били проектирани да бъдат поредица от филми“. Към онзи момент историите за Underdogs бяха трилогия, а днес, взимайки пример от някои от най-успешните филмови франчайзи, филмите от поредицата рекламиращи софтуерните предложения на Apple at Work вече са четири.

В свят, в който рекламите често могат да се пропускат, спотовете с дълга форма винаги са смел ход. Показването на продукт след продукт противоречи на законите на добрата реклама, но е факт, че в поредицата на Apple това не е направено по изкуствен начин, което я прави гениална, а десетките милиони гледания на видеата го доказват.