Вижте светлинното шоу с дронове, поставило нов рекорд на Гинес

Шоуто на Sky Elements Drone Show zа 4-ти юли в Далас, Тексас използва 1000 дрона едновременно и поставя нов стандарт за празничните зрелища

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Празненствата за отбелязването на Деня на независимостта на САЩ - 4-ти юли, са известни с впечатляващи фойерверки и пиротехнически представления. Напследък LED дроновете стават все по-популярни като по-безопасна и по-екологична алтернатива на традиционната пиротехника. За разлика от фойерверките, светлинно шоу с дронове не произвежда потенциално вредните дим и химически остатъци и не изисква използването на експлозиви, което е свързано и с рискове.

Тази година по време на удължения празничен уикенд компанията Sky Elements Drone Shows продуцира 40 светлинни шоута, използвайки повече от 10 000 оборудвани със светодиоди дрона. Едно от тези светлинни представления на Sky Elements Drone Show - това в района на Далас-Форт Уърт в щата Тексас, постави нов световен рекорд на Гинес за най-голямото изписано във въздуха изречение, съставено от многороторни дронове. Те използват 796 дрона, за да изпишат във въздуха „Честит 4 юли 2023 г.“ на събитието. Предишният рекорд е поставен с изписването на текст със 673 дрона. Общо 1002 дрона с LED светлини са били използвани за изпълнението на впечатляващото светлинно шоу в Тексас, в което в продължение на 10 минути с невероятни хореография летящите обекти формират ралични емблематични изображения на важни моменти от историята на САЩ, като първата човешка стъпка на Луната, орел, носещ американското знаме и дори трио от изтребители.

Въпреки, че фойерверките вероятно ще продължат да бъдат традиционен елемент от начина на празнуване, светлинните шоута с дронове предлагат модерна и иновативна опция за организаторите на събития, които търсят по-устойчива и адаптивна форма на забавление. Както демонстрира и рекордното шоу в Тексас, светлинното шоу с дронове позволява и сложни изображения, с които традиционнните фойерверки не могат да се мерят.

Световният рекорд за най-много безпилотни летателни апарат във въздуха едновременно (3281 дрона в пика на представлението), бе поставен миналата година в Шанхай, Китай за да се отбележи навлизането на автомобилната марка Genezis на китайския пазар.