Вижте Joy Ride - празничната реклама на Amazon за 2023

Включващата кавър на In My Life на The Beatles реклама е любовно писмо към старите приятелства и радостните споделени спомени.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Глобалната коледна кампания на Amazon за 2023 г. "Радостта е споделена" вече стартира с излъчванията на първия от общо четири клипа в ранките на кампанията, озаглавен Joy Ride. 60 секундното видео запознава зрителите с три възрастни жени - главни героини в една история за приятелствата за цял живот, които съживяват радостта от младостта си със спускане с шейни - всичко това благодарение на проблясък на вдъхновение (и приложението за пазаруване на Amazon, разбира се).

Клипът включва кавър версия на "In My Life" на The Beatles, която се класира на 23-то място в класацията на Rolling Stone "500-те най-велики песни на всички времена" и под #1 в класацията на списание Mojo. Парчето е избрано, тъй като е една от най-обичаните песни на "Бийтълс", както и защото е ода за трайните приятелства и споделените спомени, което се съчетава перфектно с основната тема на рекламата. Изпълнението, разработено специално за тази кампания, е сътрудничество с оркестър от 40 музиканти (записан на живо в Прага) и, като кимване към много обичаното звучене на ливърпудлианската рок група, пиано (записано на живо в Лондон).

"Тазгодишната коледна кампания е вдъхновена от нашите клиенти на Amazon и техните обмислени идеи и традиции", казва Джо Шусмит, вицепрезидент Global CCO, Amazon. "Историите, които разказваме, служат като напомняне, че понякога радостта, която получавате от правенето на нещо специално за тези, които обичате, може да ни възвиси по това време на годината. Също така искахме да дадем възможност на тези прекрасни жени да отпразнуват различните аспекти на себе си и как изразяват радост, независимо от възрастта си. "

Коледната реклама на Amazon "Joy Ride", продуцирана от вътрешния творчески екип на Amazon и продуцентската компания Hungry Man, е режисирана от награждавания режисьор Уейн Макклами. Видеото ще се излъчва до края на декември в телевизия, Video On Demand, Online Video и канали в социалните медии, като кампанията включва и допълнителни активации със създатели в TikTok.

Кампанията ще обхваща Северна Америка, Европа и още седем страни по света, като Amazon ще пусне три други реклами в рамките на кампанията "Радостта е споделена" за популяризиране на ключови периоди на продажбите като Black Friday Week, Cyber Monday и Last Minute Deals през ноември и декември.

Ед Смит, GM на интегрирания маркетинг в ЕС в Amazon, коментира: "Празничният сезон е време, когато хората се наслаждават на традициите, миналите спомени и прегръщат вътрешното си дете. Осъзнаваме, че много клиенти може би все още усещат въздействието на икономическата несигурност тази година и затова се фокусирахме върху радостта от споделените преживявания в новата ни коледна кампания. Ако Amazon може да изиграе малка роля в подпомагането на клиентите да споделят тази радост, много ще се радваме."