Reactor Creative и Krahu Beer представят фестивална гривна, която измерва колко сте пили

Колко алкохол има в кръвта ти? Новата фестивална гривна може да отговори само с едно облизване.

от Redlink
Reactor Creative и Krahu Beer представят фестивална гривна, която измерва колко сте пили

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Повечето алкохолни марки призовават младите си потребители да пият отговорно, но предоставянето на инструменти за отговорна консумация би било практично решение в борбата с прекомерната употреба на алкохол и добра подкрепа на безалкохолните и нискоалкохолни бири, които помагат за промяната на културата на пиене на младите хора. Дългоочакваният сезон на летните фестивали най-накрая дойде, а след години на локдауни и социално дистанциране, мнозина търсят да се отпуснат. A горещите, пренаселени летни фестивали често се места за прекомерна употреба на алкохол.

Karhu – финландска марка бира, част от Carlsberg Group и творческата агенция Reaktor Creative това лято предоставят на посетителите на фестивали един лесен и удобен начин да следят консумацията си на алкохол в движение. С вграден алкохоломер във фестивалната гривна, всеки може да следи концентрацията на алкохол в кръвта си по всяко време по един прост и удобен начин – с облизване.

Базирано на нова технология на компанията Promilless и подкрепена от VTT - технически изследователски център на Финландия, „ликализтора“ открива точно в проби от слюнка различни нива на алкохол в кръвта, вариращи от нула до 0,02% и 0,05%.

„Самотестването стана обичайно в ерата на Covid. Тези фестивални гривни правят същото самотестване удобно и бързо. Сега следим съня и фитнеса си, така че защо да не следим и консумацията си на алкохол?“ коментира Томи Васкивуо, председател на Promilless, компанията зад новата технология.

Прототипът беше успешно тестван пилотно на фестивала Solstice във Финландия този юни и сега към него има интерес за разширяването на използването му на други фестивали.

„Вместо да се налага да носите със себе си един от тромавите дрегери, тази гривна нормализира наблюдението на употребата на алкохол и насърчава всички да участват“, казва Александър Снийн, вицепрезидент на маркетинга в Sinebrychoff, финландската компания, част от Carslberg Groupm, собственик на финландската бирена марка Karhu. „Лизализаторът вече е там на китките на хората, така че те могат да го използват – например докато чакат следващия артист да излезе на сцената. Това е добър индикатор кога е добре да изпиете чаша вода между гиговете или може би да изберете безалкохолна бира. По-внимателното самонаблюдение на консумацията на алкохол може потенциално да помогне на посетителите на фестивалите да прекарат още по-приятно времето си навън“, допълва Снийн. „Искаме да помогнем на нашите потребители да конторлират пиенето си, особено когато навън е горещо.“

Кампанията е част от по-широкото пренасочване на алкохолните компаниии към новото поколение пиячи, които предпочитат безалкохолни и нискоалкохолни бири пред тежките напитки. „Нискокалоричните напитки с ниско съдържание на алкохол са нашият най-бързо развиващ се пазар и са показателни за начините, по които потребителите днес искат да се наслаждават на пиенето“, допълва Снийн. „Тези фестивални гривни помагат на всички да се забавляват.“