Пламък до живот

Кампанията на Zippo за Свети Валентин, създадена от Ogilvy, която преобръща всички клишета за празника на влюбените

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Една от най-известните марки в света, Zippo е основана през 1932 г. от Джордж Г. Блейсдел в Брадфорд, Пенсилвания, където са произведени над 600 милиона ветроупорни запалки, известни по целия свят. С изключение на подобренията на кремъчното колело и модификациите на покритието на корпуса, продуктът, както и гаранцията: “Работи или го поправяме безплатно.™ " остават непроменени през последните повече от 90 години.

Zippo има дълга история на правене на реклами за Свети Валентин, но тази година кампанията “Нашият пламък трае цял живот", създадена от Ogilvy, предлага един модерен ъгъл на празничнареклама, която макар че говори за ползите от класическата Zippo запалка и нейната стойносткато подарък и спомен, дава и един много ироничен поглед към празник, който, нека си го кажем направо, не всеки обича.

За Свети Валентин, Zippo базира кампанията си на известната си доживотна гаранция, като обръща с главата надолу всички клишета за най-романтичния ден в годината. Вместо да се фокусират върху мимолетните моменти на страст, те празнуват трайния пламък, който осигуряват запалките Zippo. Лозунгът "Нашият пламък трае цял живот, дори ако вашият не го прави" е точно в 10-ката за тези, които търсят трайна и смислена връзка.

Кампанията включва както печатни реклами, така и :15-секундни онлайн видео реклами. Гаранцията за цял живот на продукта на Zippo заема централно място, подчертавайки, че техните запалки не са просто ефимерни подаръци, а трайни символи на обич.
Лукас Джонсън, асоцииран вицепрезидент на глобалния маркетинг в Zippo, "Свети Валентин еголям празник за подаръци. За Zippo тази кампания беше възможност игриво да напомним нахората за нашата доживотна гаранция и да им предложим подарък, който трае вечно. "

Ogilvy бяха избрани от Zippo за глобален творчески, PR и социален партньор в началото на 2021г.Всъщност, Дейвид Огилви пише оригиналния слоган на Zippo през 60-те години на миналия век, който е верен на марката от деня на създаването на продукта, та до днес: Zippo. Still Works (Все още работи). Тази кампания доказва и че връзката между Ogilvy и Zippo все още работи добре,