Паста и любов в новата реклама на Garofalo

Вижте Garofalove, любовта, която е истинска - новата рекламна кампания на Pastificio Garofalo, създадена от Naïve Agency

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата кампания на италианската марка паста Garofalo – Garofalove, представя пастата на марката като събирателен израз на любовта както на тези, които я приготвят, така и на онези, които я консумират.

Garofalove е игра на думи, с която марката обединява жестовете на любов, свързани с приготвянето и консумацията на пастата и подчертава, че имено това е истинската любов: любовта, която се обновява всеки ден и се изразява чрез прегръдка, дума, поглед или чрез чиния с паста, приготвена със сърцето.

В центъра на кампанията е емоционалното видео Garofalove с незабравим саундтрак и поредица от красиво заснети кадри, които предлагат поглед към ежедневния италиански живот и представя пастата не само като храна, но и като символ на истинската любов.

Докато качеството на продуктите на Garofalo е добре известно, кампанията Garofalove изважда на преден план „душата“ на пастата им. За това много помага и избора за саундтрак на рекламата на една вечна италианска класика - "Vorrei che fosse amore", сингълът на Мина, издаден през 1968 г., представен в нов облик и интерпретиран от омайния глас на певицата и автор на песни Annalisa. Музиката прави видеото изключително и незабравимо. „Иска ми се да беше любов. Любовта, истинската..." Това са думите на текста, които водят живописното разказване на епизодите на мястото и разказват историята на пастата главен герой на жестовете на любовта.

С превъзходната си кинематография и арт дирекшън, филмът фино поставя продуктите на Pastificio Garofalo в сърцето на всяка сцена, като същевременно запазва фокуса върху важността на интимните моменти, споделени с любимите хора.

Пастата е червената нишка на всички любовни истории, разказани от кампанията, които са толкова разнообразни и уникални, колкото са и многото различни форми на паста Garofalo, но всички те са обединени от дълбочината и интензивността на чувствата.

Показаните във видеото истории говорят за семейства, разбирани в най-широк смисъл и за свободно изживяната любов. Сред тях присъства и Pastificio di Gragnano, мястото, където се ражда пастата Garofalo, разказващо малко по-различна любовна история – тази на пастата, направена с умение и компетентност от производителите ѝ, които обичат работата си и я извършват със страст.

"Искахме да покажем нашия продукт като акт на любов, жест, който се прави от тези, които го произвеждат и жест, който придружава обикновените и необикновени моменти на тези, които го консумират“, казва Емидио Манси, търговски директор за Италия на Pasta Garofalo.

„Качеството на един продукт не зависи само от суровината и майсторството на тези, които го произвеждат, но и от неговата емоционална стойност. Може да изглежда риторично и може би тривиално, но всички обичаме работата, която вършим, обичаме пастата, която произвеждаме с гордост и че тя се оценява от тези, които я ядат".

Кампанията е създадена от творческата агенция Naïve и арт директора Патрицио Марини, а режисьор на видеото Garofalove е Марко Санти.

Кампанията в медиите е поверена на Mindshare, като освен излъчвания на различни версии на рекламата от 60“ до 7 секунди по телевизиите в Италия, включва радио, онлайн реклама и каналите в социалните медии на и на Pasta Garofalo.