Първото Luxury & Lifestyle Lions Grand Prix е присъдено на LOEWE x Suna Fujita

Луксозната испанска модна марка Loewe получи голямата награда в новата категория на Cannes Lions 2024.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

2024 е първата година за новосъздадените Luxury & Lifestyle Lions – категория, която отличава работата, вдъхваща живот на творческите комуникации за луксозни стоки и преживявания. В новата категория на Cannes Lions са получени 188 заявки и само седем лъва са присъдени от журито: един златен, два сребърни и три бронзови. Grand Prix наградата на Luxury & Lifestyle Lions е присъдена Loewe за „LOEWE x Suna Fujita" – сътрудничество между испанската модна марка и японско керамическо дуо от провинцията Киото.

Това е прекрасен пример за съзнателна, ориентирана към бъдещето луксозна марка, която представлява традиционното майсторство в съвременната епоха" коментира директорът на фестивала Cannes Lions Саймън Кук.

Едно от най-интересните партньорства в модната индустрия е избора на испанската луксозна модна марка Loewe да си партнира със японски екип от керамици, които са семейство.

Колекцията Loewe x Suna Fujita е вдъхновена от занаятчийския майсторлък и причудливите дизайни на
японското керамичното студио, а различните чанти, джъмпери и аксесоари от колекцията демонстрират сложните техники, с които марката Loewe е известна.Развивайки уникалната творческа работа на
японската двойката дрехите, чантите, витрините, опаковките и дори детска книжка на Loewe се превъръщат
в платно за дизайните на японските артисти.

Колекцията е популяризирана със стоп-моушън анимации, включващи ръчно изработени герои, които са излъчени на 3D екрани в Лондон, Шанхай и Токио. Органичните импресии от работата в Instagram, TikTok, X, YouTube, Twitter и LinkedIn са достигнали 17,4 милиона, докато органичното ангажиране е достигнало 1,6 милиона. Гледанията на видеоклипове за филма на кампанията достигат 11,1 милиона.

Президентът на журито на Luxury & Lifestyle Lions, Шарл Жорж-Пико, главен изпълнителен директор на глобалната луксозна практика на Publicis Groupe Global, заявява: "Тазгодишното Grand Prix, първото в тази нова категория, се присъжда на Loewe. Луксът е свързан с качество и креативност. Но това не е достатъчно: луксозните марки също така носят и отговорност. Джонатан Андерсън, творчески директор na Loewe от 2017 г. е в състояние да съчетае традиционното майсторство със съвременния дизайн. Културната ангажираност и устойчивостта също са ключови елементи от неговата визия. Именно майсторството и вниманието към най-малкия детайл в крайна сметка довеждат до присъждането на това Grand Prix. Тази кампания на Loewe със Suna Fujita е прекрасен пример за това, което Loewe прави толкова добре през последните години."