Оферти, заседнали във времето

McDonald’s позволява на хората в Швеция да избягат от инфлацията, като пътуват назад във времето

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Инфлацията е глобален проблем и постоянно покачващите се цени оказват натиск върху ежедневието на хората по света. За да помогне на потребителите да се противопоставят на ефектите от инфлацията, McDonald’s стартира иновативна кампания в Швеция, с която предлага на клиентите си шанса да „пътуват назад във времето“, за да намерят стари оферти на веригата и да се възползват от тях днес. С помощта на Google Street View хората могат да намерят стари външни реклами на McDonald’s от 2009г. насам в цяла Швеция и да се възползват от страхотни оферти, „заседнала“ във времето. Това е възможно, благодарение на скорошна актуализация на Google Street View, която позволява на потребителите да видят същото място в предишни години или сезони.

Кампанията „Оферти заседнали във времето“ е създадена от NORD DDB , включва дигитална и стандартна външна реклама, 45 секундно видео, аудиореклами и социални медии. Медийното планиране и купуване е водено от OMD.

Външните реклами за кампанията са позиционирани на абсолютно същите места като някои от билбордовете на McDonald’s, „заседнали“ във времето в Google Street View, които се превръщат във времеви портали за по-добри сделки, незасегнати от инфлацията. Пътешествениците във времето, които намират сделка от миналото в Google Street View, могат да върнат офертата в настоящето на сайта на кампанията – и след това да я приложат, когато поръчват в приложението на McDonald’s.

„Макдоналдс има добри цени и много добри оферти през годините. Решихме, че е добра и забавна идея да съживим старите оферти на McDonalds и да позволим „пътувания във времето“, особено във време, когато цените се обсъждат повече от всякога“, каза маркетинг директорът на McDonald’s Sweden Стафан Екстам

McDonald’s има над 200 ресторанта в Швеция, повечето притежавани и управлявани на местно ниво от франчайзополучатели, и е един от най-големите рекламодатели във външна реклама в Швеция. Новата кампания на веригата за бързо хранене се възползва от краткосрочните промоционални външни реклами в миналото, които са „заседнали във времето“ онлайн.

Творческия директор на Nord DDB Виктор Ейнарсон коментира: „Кой не иска да се върне назад във времето, когато един чийзбургер струваше 10 шведски крони (1 долар)?“