Не чакай късмета да те споходи – празничното послание на холандската държавна лотария

Вижте трогателната история за баща и син, които се отправят на мечтаното пътешествие

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Някои неща в живота са по-ценни от спечелването на джакпота на лотарията - това е посланието на Холандската държавна лотария в новата им празнична кампания. Насърчаването на хората да се наслаждават на живота и да изживяват моментите пълноценно, без да очакват печалба от лотарията, за да си го позволят, е смел ход, който се оказва много ефективен с трогателната история, създадена от TBWA\Neboko Amsterdam.

105-секундният спот, продуциран от Pink Rabbit, се съсредоточава върху стоплящата сърцата история на син, който не чака късметът да го споходи и отвежда баща си на пътешествието на живота му, след като му казва, че е спечелил от лотарията. Баща и син преживяват пътуване, което са предприели в миналото, като се връщат отново в Лапландия, за да преживеят любимото си приключение и да се повозят с любимите хъскита на бащата и да се наслаждават на времето си заедно. В това пътуване ролите са разменени и синът е този, който се грижи баща му да е на топло, нахранен и добре оборудван за приключения на открито. Връзката между двойката е деликатно нарисувана от режисьора Исмаел тен Хювел, който улавя малките моменти, изразяващи любовта на сина към бащата. Едва след като се връщат от своето пътуване, се разкрива една друга изненада: на синът все още му предстои да спечели награда от лотарията. Това последно разкритие - че не е имало печалба от лотарията и всичко е за сметка на младия мъж, прави посланието още по-емоционално въздействащо.

Историята е подсилена от наративната, емоционална музика. Песента към клипа е написана и изпята от Jacqueline Goavert - вокал на холандската група Krezip, а композиторът Jorrit Kleijnen, познат от групата HAEVN, е отговорен за аранжимента и продукцията

„В новогодишните кампании винаги се опитваме да прокараме посланието, че 30 милиона евро е втората най-красива награда и че някои неща в живота са по-ценни. С тази история искаме да вдъхновим хората да не отлагат страхотни планове до в деня, в който спечелят от лотарията, но да го направят точно сега. Разрушителна мисъл за лотарийна кампания, която има за цел да раздвижи хората и да вдъхнови", казва Патриция Пахладсинг, управляващ директор TBWA\NEBOKO.

През последните години холандската Държавната лотария успява да завладее сърцата на хората в страната със своите новогодишни кампании. Историите за кучето „Frekkel“ (2018), таралежът „Freddie“ (2019), котката „Frummel“ (2020) са отличени с холандска награда на публиката, Gold Loeki, а тази за часовникът с кукувица Fritsie (2021)-със сребърен Loeki.

„Всяка година очакванията за нашата нова кампания са големи. Тази година решихме да надградим традицията, която започнахме преди няколко години. Баща и син са главните герои, като хъскито Фрида играе поддържаща роля. Надяваме се отново да трогнем хората в Холандия с тази красива и стопляща сърцето история. Споделянето на любов и щастие е нещо, което не може да се изрази с пари, и това е чувството, което искаме да предизвикаме", казва Майкъл Кастелинс, бизнес директор в холандската държавна лотария.