На 84 години Джейн Фонда става лице на H&M Move

Новата спортна марка на H&M си партнира с иконата на аеробиката от 80-те и известния хореограф Джакуйел Найт за да раздвижи хората по света и да демократизира спортуването

от Redlink
На 84 години Джейн Фонда става лице на H&M Move

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

H&M представи новата си марка спортни облекла - H&M Move. Марката предлага една по-достъпна визия за спорта, като го преформулира като движение, отбелязвайки факта, че всеки на планетата вече е „движещ се“. H&M Move има за цел да оборудва света със стилно и функционално „облекло за движение“, което ще подпомогне хора с всякакви способности и умения да се движат удобно и уверено по множество начини.

„H&M Move е марка за движение. Тук сме, за да отпразнуваме движението и да поканим света да се движи. Премахването на бариерите пред спорта е в основата на нашата цел, започвайки с демократизиране на спортното облекло. Ние предлагаме широка гама от облекла за движение навсякъде в няколко категории, които са стилни, функционални и имат невероятна стойност за нашите клиенти“ казва Саймън Браун, генерален мениджър на H&M Move.

Creative Studio GentleForces работи с H&M при създаването на новата глобална марка от нулата – включително визията и стратегията на марката, както и името и мотото ѝ („Както и да се движите“), идентичността на бранда и ключовите му активи включително логото, вдъхновено от движението.

„Не често получавате шанс да изградите марка от нулата и да я пуснете в света. Но това е повече от просто създаване на нова марка, това е културна промяна в начина, по който дефинираме движението и неговата достъпност в световен мащаб“, казва Дани Мохамед, основател на GentleForces.

GentleForces разработва и глобалната рекламната кампания на H&M Move , която има за цел да представи идеята, че спортът и фитнесът са просто „движение“ и са достъпни за всички. Кампанията е с участието на фитнес иконата на 80-те години на миналия век Джейн Фонда. Към Джейн Фонда в една тренировка между поколенията, която празнува всички форми на упражнения и движения се присъединява Джакуейл Найт. Найт е известен хореограф на звезди като Бионсе, Карди Би и Меган Ти Сталиън и е създал някои от най-емблематичните вирусни танци на нашето време и хореографията на няколко шоута на Superbowl.

В кампанията носителката на Оскар актриса, активист и фитнес икона Джейн Фонда, която е на 84 години, се завръща в ролята си на фитнес инструктор. Фонда вдъхнови манията по аеробиката през 80-те години на миналия век, а днес, 40 години след пускането на първите ѝ видео-тренировки (които са и до днес най-продаваните на VHS фитнес видеа), тя продължава да се стреми да раздвижи хората.

„Прекарах голяма част от собствения си живот, карайки хората да се движат и бях естествено привлечена от мисията на H&M Move да накара целия свят да се движи, също така много ми хареса тяхната философия за „облекло за движение“ вместо „спортно облекло“. За мен не става въпрос за спорт или да бъдеш най-атлетичен. Става въпрос да дадеш на тялото си вида движение, от което то се нуждае, за да остане здраво, за да може да се грижи за теб.“ споделя Джейн Фонда.

„Сътрудничеството с H&M Move ми се стори като чудесна възможност да продължа личната си мисия да разрушавам бариерите пред движението и да накарам света да се движи и танцува. Заедно създаваме нов прецедент, когато става дума за спорт и показваме, че не е необходим абонамент за раздвижване“, добавя Найт.

H&M Move е поредната марка, която признава, че начинът да вдъхновите хората да се занимават със спорт не е непременно чрез състезателен подход. Тази нова марка следва новаторската работа, извършена от кампанията This Girl Can от Sport England, както и скорошната работа на Nike, която набляга повече на играта и забавлението, вместо на победата на всяка цена.

Новата марка на H&M представя две серии спортни дрехи: Move Essentials, която включва горнища, леки якета, чорапогащи и сутиени, както и облекла, предназначени за тренировки и бягане, и H&M Move Monogram с характерно лого и шарки. Гамата комбинира дизайни и технологии, направени от четири ексклузивни функционални материала: DryMove, ShapeMove, SoftMove и StormMove. Новата марка също така поддържа ангажимента на H&M за използване на устойчиви тъкани и постигането на целта на марката за използване на 100% рециклирани или по-устойчиви материали до 2030 г. Дрехите на H&M Move се произвеждат с между 85% и 99% материали с устойчив произход. Марката също така планира да започне сътрудничество с производителя на устойчиви платове Fairbrics и технологичната компания за рециклиране на въглерод LanzaTech през следващата година.