Любовно писмо до Мексико

Новата глобална рекламна кампания на текила Don Julio, създадена в сътрудничество с емблематични за съвременната мексиканска култура творци

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Tequila Don Julio революционизира индустрията на текилата и поставя стандарта за ултра-премиум текила. Марката Tequila Don Julio, в пoртфолиото на спиртния гигант Diageo, е базирана на пионерските за времето си селскостопански принципи на Дон Хулио Гонсалес и неговия личен стремеж към съвършенство. За производството на оригиналната луксозна текила Tequila Don Julio се използва само най-високия клас, напълно узряло синьо агаве, ръчно подбрано от богатите, глинести почви на района Лос Алтос в щата Халиско, Мексико.

Самият дон Хулио Гонсалес е следвал сърцето си, а не разума. Той обичал своята земя, своето агаве и своята общност, а всеки избор, който правел, бил в името на това да създаде изключителна текила. Той е правел това Por Amor (от любов) и това е начинът, по който хората от Мексико продължават да живеят всеки ден и до днес.

Tequila Don Julio представя своята нова глобална рекламна кампания, създадена Por Amor с химн, озаглавен "Любовно писмо до Мексико". Видеото в основата на кампанията възпява модерно Мексико и неговите хора, които живеят Por Amor.

С глобалната кампания дебютира и изцяло нова визуална идентичност за Tequila Don Julio чрез "Любовно писмо до Мексико", което предоставя глобална сцена на мексиканските творци през очите на оригиналната луксозна текила в Мексико. Видеото е заснето на поредица от места изцяло в Мексико: от улици и местни пазари в Мексико Сити, през красивите плажове на Тулум, до Atotonilco - домът на Дон Хулио в планините на Халиско, а резултатът е живо свидетелство за дълбоката признателност на марката към страната, културата и хората. Марката си сътрудничи със създатели в челните редици на техните умения, които са следвали сърцата си, за да споделят мексиканската култура със света чрез занаята си, точно както Дон Хулио Гонсалес прави, когато започва с текилата си през 1942 година.

"Като мексикано-американски художник винаги съм се чувствала вдъхновена от моята култура. Да бъда помолена да заснема любовно писмо до моето Мексико като мой режисьорски дебют, е чест и голяма привилегия", споделя режисьорката на видеото Джей Си Молина.

Кампанията ще бъде пусната на пазарите по целия свят и ще е най-голямата глобално ръководена кампания в историята на марката. Първите пазари, на които дебютира, са САЩ, Канада и Мексико, като кампанията ще бъде подкрепена чрез стабилен глобален маркетингов микс в OOH, платени медии, социални медии, дигитални медии и събития.

"Това, което наистина отличава тази кампания е изцяло новата визуална идентичност, която разкриваме за Tequila Don Julio на глобална сцена", казва Гилерме Мартинс, старши маркетинг директор за Global Tequila в DIAGEO & Tequila Don Julio Brand Director. "Por Amor не е просто химн, а покана да отпразнуваме модерния дух на страната, която тази марка нарича свой дом, и да си сътрудничим директно със своите хора, които живеят Por Amor."

Кампанията е създадена в сътрудничество с енигматични творци, всеки от които е оставил своя отпечатък върху нея и е помогнал като сподели собствената си визия за Мексико. Кампанията е създадена в партньорство с Anomaly NY и творческия директор и съдиректор Leanne Amann. Оператор на видеото е Флавия Мартинес - жена оператор от Мексико Сити, която показва красотата на страната си през обектива си, а фотографът Талия Гочес - мексиканско-американски фотограф заснема снимките, представящи великолепната култура на Мексико за външната реклама, част от кампанията. Марката си партнира и с награждавания мексиканско-американски дизайнер Уили Чавария, който преосмисля емблематичната шапка на Дон Хулио Гонсалес, представляваща известната иконография на марката и културен символ от Мексико. Това, и много от невероятните му модни творения, могат да бъдат намерени в кампанията Por Amor, след като шапките му правят своя дебют и на модния подиум по време на неотдавнашното му шоу на NYFW.

За да вдъхне живот на кампанията, мексиканско-американският фотограф на знаменитости и културен куратор Карлос Ерик Лопес заснема портрети на всеки сътрудник на снимачната площадка в Мексико и интервюира всички по време на снимките на кампанията, за да разкаже историите на създателите ѝ зад кулисите. Резултатът е невероятна колекция, която позволява на тези сътрудници да споделят собствените си любовни писма за Мексико със света.