Как бразилската бира PETRA ангажира феновете в страната за Световното първенство по футбол

Популярната бразилска бира създава лимитирана серия растително мляко със същата марка за сутрешните игри от първенството

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В Бразилия Световното първенство по футбол е дългоочаквано събитие, както от спортните фенове, така и от марките бира, заради очакваната повишена консумацията на техните продукти. А бразилците обичат да гледат любимия спорт с бира в ръка. През 2022 година обаче, освен че Световното се провежда в навечерието на коледните празници, в Бразилия то идва и с голямата часова разлика с Катар, като първите мачове се играят в 07:00 бразилско време, което определено не е най-подходящия час за пиене на бира.

BETC HAVAS раждат идея, с която успяват да покажат на бразилците, че е възможно да се наслаждават на играта и на любимия вкус на Petra Malt, дори и по времето, в което много хора закусват. Майсторите пивовари на Grupo Petropolis - компанията собственик на популярната бразилска бирена марка Petra, съумяват да използва същия ечемик, който е в основата на бирата Petra Malt, за производството на растително мляко Petra.

View this post on Instagram

A post shared by ᑕEᑎᗩ ᑕEᖇᐯEᒍEIᖇᗩ (@cenacervejeira)

Така за бразилските фенове се оказва възможно да гледат мачовете рано сутрин, пиейки напитка, съставена от естествена и здравословна съставка, която се използва и в състава на любимата им бира.

Petra Milk е растително мляко – напитка, подходяща за сутрешните часове, но носеща характеристиките на известната марка бира, като същата суровина, същата бутилка и дори миризмата на бира. Идеята подсилва твърденията на Petra, че ечемикът, използван за производството на Petra Malt, е толкова специален, че демострира, че е перфектен дори за създаването на мляко.

Подбрани клиенти, инфлуенсъри и известни личности получават възможността да изпробват лично това дръзко ограничено издание на Petra с помощта на ексклузивен пакет с три бутилки мляко, за да се насладят на сутрешните игри и три бутилки бира, за следобедните игри. Така Petra им позволява да се събудят сутрин и буквално да могат да отворят студена Petra, за да се насладят на любимия вкус и любимата игра.


За момента Petra Milk няма да се продава на крайния потребител. Това е ексклузивна и лимитирана серия целяща да демострира гъвкавостта и качеството на суровината, използвана в производството на бира Petra Malt.

В САЩ обаче, по-рано през годината, биреният гигант Molson Coors Beverage Co. навлезе на пазара на растителните млека с представянето на Golden Wing Barley Milk. Новият продукт се продава в някои магазини на Sprouts и Whole Foods Market и директно от уебсайтана компанията. Golden Wing е съставен от вода, ечемик, слънчогледово масло, розова хималайска сол и екстракт от гъби шийтаке и е на препоръчителна цена на дребно от $5,99.

Кишан Васани, съосновател и главен изпълнителен директор на базирания в Лондон изследовател на пазара Spoonshot, определи ечемика като привлекателна алтернатива на млякото по време на семинар за тенденции и иновации, организиран от Food Business News още през август 2021 г. Васани споделя, че предлагането на ечемик е надеждно, той е устойчива на суша култура и може да се отглежда в екстремни климатични условия. Базираните на ечемик млечни алтернативи също могат да послужат и като алтернативи за потребители, алергични към ядки и соя, според Васани.