Help Plus - още една стрийминг платформа, за която да плащате, без да гледате

Lew'Lara TBWA и Червен кръст Сао Пауло с иновативна кампания за привличане на дарения

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Cruz Vermelha São Paulo (Червен кръст, Сао Пауло) е хуманитарна организация, която подпомага държавните органи и най-вече здравните служби, с мисията си да облекчава човешкото страдание и да защитава живота и здравето на хората.

За поддържането и развитието на своята благородна кауза Червен кръст разчита на дарения, а повтарящите се месечни дарения са от съществено значение за проектирането на дългосрочни програми, които позволяват ефективно намаляване на уязвимостта на бенефициентите.

За да се насърчат повтарящите се дарения, Cruz Vermelha São Paulo стартира с помощта на агенцията Lew'Lara TBWA иновативна кампания, базирана на навиците на потребителите в Бразилия.

Нова кампания за Червен кръст Сао Пауло умело използва експлозията на стрийминг услугите, за да помогне за набирането на средства. Идеята за кампанията е основана на прозрението, че много хора имат повече абонаменти за стрийминг услуги, отколкото време да гледат съдържанието на тях. Потреблението на съдържание „при поискване“ от стрийминг платформи вече не е поведенческа тенденция, а навик, установен в ежедневието по целия свят.

Стрийминг платформите имат много фенове в Бразилия: 7 от 10 бразилци са абонирани за стрийминг платформи (източник: „Streaming 2022“, Hibou). И тъй като предлагането на заглавия и сериали е разделено между различните платформи, 62% от тези, които плащат за подобен туп услуги се абонират за две или повече платформи (проучване на Panorama Mobile Time/Opinion Box, 2022 г.). Резултат: хората често плащат няколко месечни такси, но никога не гледат съдържанието. От Netflix до Disney+, Amazon Prime, Apple TV или Paramount+, ежемесечно едни пари напускат банковите сметки на хората, въпреки че не е задължително те да се възползвали от услугата.

Именно за да предложи на хората по-полезен начин за инвестиране на тези суми месечно, Lew'Lara TBWA създава за Cruz Vermelha São Paulo платформата Help Plus - първата стрийминг платформа със социален ефект, която въвежда нов подход за привличане на повторни дарения.

Help Plus е още една стрийминг услуга, за която бразилците може да се абонират и да не гледат, но за разлика от другите стрийминг абонаменти, плащането ще се използва за хуманитарната дейност на Червен кръст.

Help Plus изглежда като истински стрийминг, но всичко е фалшиво.

Като всяка уважаваща себе си услуга за стрийминг, Help Plus също стартира с епичен трейлър, с език, характерен за видео платформите, но който, както и цялата идея, придобива ироничен тон, разкривайки, че това е просто още една услуга за стрийминг, за която да се плаща без да се гледа. За да се осигури още по-голяма достоверност, са създадени повече от 100 филмови заглавия с фиктивни корици и синопсис, които предполагат, че публиката трябва да се абонира, а не да ги гледа.

Help Plus предлага изобилие от филмови клишета, с вече разказани истории или предвидими край. Разликата с другите платформи е, че в този случай абонатът спи с чиста съвест, защото парите от месечната такса не са пропилени, а са дарени. Платформата е достъпна за абонамент и обещава да бъде услуга за стрийминг, която дори и най-претенциозните критици няма да могат да обвинят, с филми, които са винаги с един и същи край: някой помага на друг в ​​нужда.