Черни комедии демонстрират силата на аромата на Lynx

Вижте „Обир“ и „Погребение“ – двете реклами от кампанията „Силата на аромата“ на Lynx, създадени от Lola MullenLowe

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Марката дезодоранти на Unilever Lynx ( Axe на пазара в САЩ и у нас) от години е известна със своите абсурдни и понякога предизвикващи противоречиви реакции реклами, които демонстрират ефекта на аромата върху женския пол. Комуникационната история на марката е богата, а силата на аромата на марката и привличането, което предизвиква у жените към младите мъже, които го ползват е винаги в основата на комуникацията на марката на всеки пазар.

Новата кампания на Lynx „Силата на аромата“, разработена от Lola MullenlLowe за различни пазари, бележи интересн творческа промяна, като залага на черния хумор, стъпвайки на дългогодишната история на марката в демонстрирането на магнетичната сила на аромата и привличането, което осигурява аромата на LYNX Blue Lavender от колекцията NEW Fine Fragrance Collection на марката.

Двете двуминутни видеа от кампанията са заснети от спечелелите 4 пъти Златен Лъв от Cannes Lions режисьорско дуо Koen Mortier и Joe Vanhoutteghem, които работят под общия псевдоним Lionel Goldstein. Специфичния стил на Голдщайн смесва абсурдното, меланхоличното и комичното, като същевременно поддържа чувство за правдоподобност и релевантност подсилва емционалното въздействие на сценариите на двете видеа, които показват две сериозни ситуации: грабеж и погребение. Историите са разказани в стила на набиращите популярност в стрийминг платформите черни комедии. В "Погребение" виждаме хоасът предизвикан по врене на погребението с отворен ковчег на млад мъж, когато една от опечалените подушва аромата на дезодоранта му и отвлича ковчега.

В "Грабеж", по време на обир в заведение, крадецът изпитва неконтролируемо привличане към сервитьора заради аромата му и потегля към залеза с него.За марка дезодоранти и двете реклами са дръзки и се открояват сред наситения пазар, докато все пак остават в рамките на изпитания през годините подход на Lynx – дезодорантът, който увеличива привлекателността на младите мъже.

Кампанията стартира в кината и онлайн във Великобритания и Турция, както и в различни латиноамерикански страни като Мексико, Аржентина и Уругвай в края на април.