Bush Light: Няма бира в Космоса

Кампанията с участието на астронавтa Дъг Хърли е посветена на месеца на Земята и призовава за спасяването на планетата на бирата

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Busch Light, марка на AB InBev, задълбочава връзките си с опазването на околната среда с най-новата си кампания, фокусирана върху устойчивостта. Кампанията Join the case against space (игра на думи с двойното значение на case – като кашон бира и доклад) е посветена на месеца на Земята (април) и предлага един забавен поглед върху грижата за планетата.

Лице на кампанията на Busch Light е бившия астронавт на NASA и SpaceX и носител на Почетния медал на Конгреса на САЩ Дъг Хърли, който заедно с Боб Бенкен, участва в първата по рода си мисия с екипаж на SpaceX - полетът Demo-2 до Международната космическа станция през 2020 г.

В клипа, който е в основата на кампанията, създадена от The Martin Agency, Хърли споделя, че докато е пътувал в Космоса, нещото, което наистина му е липсвало е бирата. Той споделя и защо опазването на Земята е по-важно от изследването на Космоса, отбелязвайки, че е невъзможно да се пие бира в условия на нулева гравитация. Затова и Busch Light иска да се увери, че единствената планета във Вселената, където пиенето на бира е гарантирано – Земята, е в достатъчно добра форма, за да се отглежда хмела и зърнените култури, необходими за варенето на бира.

Клипът на Busch Light е донякъде подобен на емоционалната реклама на шведския производител на електромобили Polestar от 2021,с участието на американската астронавтка Карън Ниберг.

За да разшири обхвата на кампанията, Busch Light също така стартира предизвикателство в социалните медии, подканяйки потребителите да аргументират по креативен начин защо е по-добре да си останат на Земята и да пият бира, вместо да пътуват в Космоса, като тагнат @BuschBeer и използват хаштаговете #CaseAgainstSpace и #Contest за шанса да спечелят едногодишен запас от бира и космически шлем. Busch Light сартира продажбата и на лимитирана серия тематични стоки, приходите от продажбите на които ще дари на One Tree Planted - организация с нестопанска цел, която помага повторното залесяване в световен мащаб. Освен това Busch Light ще дари част от приходите от всеки продаден през април кашон бира на One Tree Planted.

Новата кампания на Busch Light, разработена от The Martin Agency, насочена към нарастващия брой потребители, които гравитират към марки, ръководени от кауза е продължение на забавното настроение и темите за околната среда, засегнати в рекламите на марката за Superbowl през последните две години:

рекламата на марката за Голямата Игра от 2023г. с участието на певицата Сара Маклафлин и мотиви от песента ѝ „Angel“, превърнала се в синоним на рекламите на Американското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните, какти и рекламата им за Superbowl 2021 с участието на Кени Джи.