Банков кредит признава акаунтите в игри за актив и ги приема за обезпечение

Gaмer Loan , създаден от DDB Paradais за Banco Del Pacifico, предлага специален заем за геймъри в Еквадор

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата финансова услуга в Еквадор - Gaмer Loan, създадена от Banco Del Pacifico и Paradais DDB бележи значителна промяна във възприемането и достъпността на кредитите от младите хора в страната.

Gaмer Loan дава достъп до заеми на младите хора в Еквадор, като приема за обезпечение активите им в техните акаунти в популярни игри. Новата услугата се ражда от трудностiте, които срещат младите еквадорци при получаването на банков кредит. Банките обикновено изискват като обезпечение на отпусканите заеми активи с висока стойност, като автомобили или имоти. Но 8 от 10 млади еквадорци не са в състояние да отговорят на тези изисквания и според последни данни само 13% от младите хора в Еквадор имат достъп до банкови заеми. Това ясно показва необходимостта от по-достъпни алтернативи за финансиране за тази демографска група, която предоставя на банките неизползван потенциал за растеж.

Малките бизнеси допринасят за 90% от икономиката в страната, а почти 1/3 от тях са на млади хора. Геймингът е изключително популярен сред младите еквадорци, като 65% от тях се определят като геймъри. Един на всеки трима еквадорци притежава акаунт в някоя игра, а стойността на активите в тези акаунти нараства с течение на времето. За да оценят стойността на своите акаунти в популярни игри, хората могат да посетят специално разработения сайт BancaGamer. Този уебсайт събира в реално време от онлайн платформи като U7BUY, PlayerUp и PlayerAuctions цените на активите в акаунтите на потребителя в различни игри. Като оценява стойността на активите в акаунтитие в игри, сайта предоставя осреднена общата стойност на акаунта. След като тази стойност бъде потвърдена, Banco del Pacífico определя пазарната стойност на акаунта и обработва одобренията на кредити в рамките на 48 до 72 часа, като предоставя персонализирани насоки за отговорно управление на кредитите и дълга. Този подход осигурява цялостна стратегия за финансово приобщаване на младите хора в Еквадор.

GAMER LOAN отваря за Banco Del Pacifico вратите на пазар, от който малко банки са се възползвали, установявайки приобщаващ подход за геймърите, като ги интегрира в банковия живот по иновативен начин, който дава осезаеми ползи. Андрес Месиас, мениджър маркетингови комуникации в Banco del Pacifico, коментира: "Намирането на модел, който създава дългосрочно устойчиво въздействие, което е от полза както за растежа на бизнеса ни и, така и за значителна част от нашата общност е рядко явление и ние проактивно отваряме тази възможност на пазара. "

Това не е първата иновация на финансовия пазар в Еквадор от Banco Del Pacifico и Paradais DDB. Миналата година те стартираха проекта „ The Senior Economy”( Старша икономика), който дава възможност на възрастните хора, често изключени от работния пазар, да монетизират своя опит, като служат като консултанти на малки фирми със специфични нужди в Еквадор.

The Senior Economy трансформира възприемането на възрастните хора от бреме в неизползван пазар. Създаден е нов икономически модел, който събира трудовия опит на възрастни хора, определя неговата стойност и осигурява продажбата му като услуга на бизнеси в затруднение. С изпращането на автобиография на уебсайта на банката, системата изчислява икономическата стойност на опита на възрастните еквадорци. След това системата свързва възрастни хора с фирми, които се нуждаят от техния опит, предоставяйки услуга, която е от полза за възрастните хора, бизнеса и икономиката на страната.