Audi, Ogilvy и книгите

Тъй като никой не чете ръководствата за автомобили, Audi обединява своите със седем новели.

от Redlink
Audi, Ogilvy и книгите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

На Световния ден на книгата тази година Audi Испания подхожда креативно към един много стар проблем - никой всъщност не чете ръководството за експлоатация на колата си. Audi успява да подобри ежедневната задача потребителят да научи за характеристиките на автомобила си чрез завладяващо разказване на истории. Концепция, която не само прави процеса по-приятен за водачите, но и по-запомнящ се, потенциално подобрявайки безопасността и удовлетворението на клиентите.

Германският автомобилен производител си партнира с Penguin Random House, за да обедини сухи, технически ръководства със завладяващи кратки истории. Седем испански автори са натоварени да напишат оригинални художествени произведения, включващи специфични думи и фрази от ръководствата на Audi — Novelas de Manual.

С изключение на ключовите думи, авторите имат абсолютна творческа свобода, което води до много различни и оригинални истории, които в някои случаи нямат нищо общо с автомобилния сектор. В резултат се появява поредица от истории, вариращи от разкази за Втората световна война до размишления върху съвременната романтика, всяка прекъсната с подчертани думи, които позволяват на читателя да премине към обяснения за характеристиките и функциите на превозното средство. Например историята за „Денят, в който Алиша Сабатер умря“ се свързва с информация за допълване на спирачна течност.

В допълнение, някои глави са персонализирани според модела на Audi, за да отговарят на спецификите на всяко ръководство. „Знаем, че потребителите на Audi ценят креативността, особено в специални периоди от годината, но те ценят още повече персонализацията и сигурността, че идеите са предназначени за всеки един от тях“, добавя Уили Гутиерес, копирайтър в Ogilvy Spain.

Кампанията е разработена за Audi от Ogilvy и отбелязва четвъртия път, в който двете компании заедно отбелязват Деня на книгата с литературни проекти. Предишните инициативи включват краудсорсинг на истории, които все още не са написани и трансформиране на анекдоти за обслужване на клиенти в литературни разкази.

Тъй като автомобилната технология става все по-общодостъпна и взаимозаменяема, диференцирането на марката е по-важно и по-предизвикателно от всякога. Многократното използване на литература и разказване на истории от Audi го отличава от конкурентите, като потенциално привлича клиенти с креативност и иновации, ориентирани към потребителите.