AI e лицето на ужаса този Хелоуин за Burger King Франция

Вижте A.I.lloween - тематичната кампания, създадена от Buzzman Paris, която черпи вдъхновение от страха от новите технологии.

от Redlink
AI e лицето на ужаса този Хелоуин за Burger King Франция

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Изкуственият интелект заема все-по голямо място в нашия свят. Тази технология предлага безкрайни възможности в широк спектър от области, но също така поражда и много опасения относно отражението ѝ върху трудовата заетост в редица сектори и страховете от потенциалните злоупотреби с нея (манипулиране на общественото мнение, нахлуването в неприкосновеността на личния живот, кибератаки и т.н.).

Генеративният изкуствен интелект се оказа противоречива тема в света на изкуството и дизайна, заради загрижеността около етиката и интелектуалната собственост. Също така генеративният AI, въпреки всички впечатляващи неща, които може да направи, все още е сравнително млад. И както и по-младите форми на човешкия интелект (нашия собствен вид), високите нива на художествени умения не винаги му се отдават - факт, на който Burger King се опира с последната си тематична кампания за Halloween във Франция.

Създадена от рекламната агенция Buzzman Paris и публикувана на Хелоуин в социалните медийни канали на веригата за бързо хранене във Франция, откачената кампания A.I.LLOWEEN е обладана от същество, потенциално "по-страшно от чудовища и призраци", и както с намигване отбелязва агенцията – и клоуни.

С A.I.LLOWEEN, Burger King се обръща към AI, за да създаде някои наистина ужасяващи визии и видеоклип за социалните медии на френския пазар. Въз основа на някои прости текстови подкани като "жена яде бургер"и "мъж, който яде в Burger King", Burger King Франция показват смущаващ филм и предполагаемо създадени от AI изображения на хора с допълнителни езици, странни зъби и да, най-голямата слабост на AI, деформирани ръце и липсващи пръсти.

През изминалата година марки от всякакъв калибър се надпреварват да се възползват от изкуствения интелект (AI) - технология, която хипнотизира света със своите възможности и спираща дъха бързина на развитието си. Маркетинговият свят прелива от рекламни кампании „разширени с изкуствен интелект“ или „генерирани от изкуствен интелект“, а индустриалните конференции като Cannes Lions и Advertising Week New York бяха до голяма степен фокусирани върху технологията и нейните последици. Създадената от Buzzman Paris, кампания A.I.LLOWEEN е игриво кимване към многото случаи, които сме виждали на ужасяващо странно изкуство създадено от AI, а с нея марката се възползва и от страха от навлизането на AI и го обръща в своя полза.