Škoda Швеция използва коледaри, за да привлече клиентите на конкурентите си

NORD DDB използва известен шведски детски хор, за да привлече вниманието на клиентите на конкурентите им с тематично преработени коледни песни.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Швеция е сред страните, в които коледната музика е на почит, а през целия месец Декември коледните концерти в страната са навсякъде и привличат голяма публика. Всички знаят думите на популярните коледни песни и промяната в текста им няма как да не привлече вниманието. Точно да привлече вниманието е целта на Škoda Швеция, а остроумната коледната кампания, създадена от Nord DDB, използва много креативен рекламен подход, съчетаващ празнично настроение с ясно послание, представящо предимствата на марката по убедителен и забавен начин.

Кампанията "The Christmas Conversion Choir" забавно съчетава коледния дух с покана към хората да преосмислятизбора си на марка автомобил. В сътрудничество с известен шведски детски хор, воден от диригента Тони Маргета, чешкият производител на автомобили изненадва клиентите на конкурентни марки с посещение в домовете им на детски коледарски хор, който ги насърчава да сменят марката на автомобилите си с преработени текстове на известни коледни песни.
"С щедра доза хумор ние в Škoda се стремим да насочим вниманието на хората към нашия наскоро обновен, напълно електрически модел Skoda Enyaq. Обединявайки се с невероятните музикални класове на Адолф Фредрик и навлизайки в коледния дух, ние се стремим да разпространим малко смях и радост", казва Стефан Нигрен, маркетинг директор в Škoda Швеция.

Няколко от най-известните класически коледни песни получават за кампанията нови, актуализирани заглавия и текстове, като така се появяват "We Wish You a Merry Enyaq", "Silent Ride", "а шведската песен „Хиляда коледни свещи се палят сега става "Хиляда Enyaqs се зареждат сега". Всяка от тези преработени песни подчертава продуктовите предимства на Škoda Enyaq, включително наличността ѝ в различни цветове, които се харесват на широката аудитория. Текстовете умело интегрират и призив за действие, насърчавайки зрителите да направят тест драйв, обещавайки им, че ще си струва отделеното време и уверяват зрителите, ча ако не преминат към Škoda, то коледарския хор ще ги посети и през следващата година.

Творческият директор на Nord DDB Жозефин Уолин Анкарстранд коментира: „ Škoda може да не са най-големите, но могат да бъдат най-умните. Кой не би отворил вратата си за възхитителен хор, който пее коледни песни, дори ако песните са за багажно пространство, тест драйв и стойност за парите?"

Миналата година Škoda Швеция “хакна“ автомобилите на конкурентите си с иновативна аутдор кампания, също създадена от екипа на Nord DDB.

Дръзката партизанска кампания “Малки билбордове“ хитро привлича вниманието на шофьорите в момент, когато те не могат да не са вкопчили очи в дисплеите си, като използва функцията на камерата за задно виждане, за да им покаже миниатюрни билбордове на марката.