Heinz и Burger King възнаграждават потребители на Waze, които шофират със скоростта на кетчупa

Неочаквана награда в очакваните големи летни задръствания в Канада

от Redlink
Heinz, Burger King и Waze възнаграждават потребителите които се движат със скоростта на кетчуп Снимка: Kraft Heinz

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

80% от канадците са заявили, че ще пътуват през 2021 г., но повечето от тях няма да пътуват зад граница. Ето защо се очаква през 2021г, трафика в летния сезон на отпуските се очаква да бъде доста по-тежък. Ето защо, тази година Heinz Канада решават да превърнат пълзенето през задръстванията в летния сезон в нещо добро.

Heinz си партнира с Burger King и навигационното приложение Waze, за да предложи безплатен Heinz кетчуп и Impossible Whopper от Burger King на канадците, които се движат в летния трафик със същата скорост като тази на пословично бавно изтичащия от характерната бутилка на марката (0,045 км в час)кетчуп. До 4 юли 2021, заклещените в трафика шофьори ще получават активирани от трафика реклами в приложението Waze, а тези от тях, движещи се със скоростта на Heinz кетчуп ще получат електронен ваучер за вкусната лятна комбинация от Heinz кетчуп и растителния Impossible Whopper.

"Изненадващо много хора не знаят, че кетчупа Heinz се излива от стъклената си бутилка със скорост 0,045 километра в час. И с все повечето канадци, които потенциално ще са на път през това лято, независимо дали в собствените си градове или за почивки през уикенда, трафикът ще достигне до болезнено бавните нива, с които всички ние може да се наложи да свикнем отново. Искаме да помогнем на нашите фенове да видят, че бавното движение не винаги е лошо и да ги възнаградим с вкусния, емблематично бавно наливащ се Heinz Кетчуп за тези ужасни летни задръствания ", казва Даниел Готлиб , Асоцииран директор, Изграждане на марки и иновации, Kraft Heinz Канада.

Кампанията включва онлайн видеоклип, който съчетава генерирано от потребителите съдържание от канадци, заседнали в трафика, партньорства с 40 микроинфлуенсъри, таргетирано съдържание в социалните медии и активирани от трафика цифрови реклами извън дома, които реагират на скоростта на околен трафик. По кампанията работят агенциите на Kraft Heinz: за творческата част отговарят Rethink, Carat за медиите и The Colony Project за ПР.

Партньорството на Heinz с гиганта в бързото хранене Burger King е забележително с това, че сделката позволява и на двете марки, свързани с храните, да достигнат до клиентите си по естествен начин. Heinz е сред марките пакетирани храни, при които продажбите нарастнаха благодарение на пандемията след години на борба за растеж. Нетните продажби са нараснали с 3,9% през първото тримесечие на 2021 г., надминавайки прогнозите, а компанията прогнозира ново покачване през второто тримесечие. Маркетингът играе все по-голяма роля в стратегията на Kraft Heinz, в опит да запази неочаквано нарстналите продажби.

Тази кампания е поредната от множеството кампании на Heinz, които акцентират на бавното изливане на кетчупа The Perfect Pour. През февруари Хайнц предизвика феновете си на онлайн теста за издръжливост „Hold for Heinz“, като помоли посетителите на Heinz.com да изчакат 57 минути, за да се зареди сайта и да могат да участват в лотария, признавайки, че потребителите имат повече свободно време по време на пандемията и обикновено прекарват повече време онлайн. За Burger King обвързването с трафика също не се случва за първи път. По подобен начин, през 2019 г., събирайки данни в реално време от интензивния трафик в Мексико, Burger King доставя храна на шофьорите в колите им, докато чакат в задръстването с награждаваната активация „Traffic Jam Whopper“.