Домът като място за игри на възрастни в новата кампания на IKEA

IKEA UK подчертава положителното въздействие на играта за всички възрасти с новата си кампания създадена от агенцията Mother

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Когато става дума за уелнес, не непременно трябва да се сещате за постелки за йога, дълбоки вдишвания или медитация. Доказано е, че играта подобрява настроението, креативноста, усещането за благополучие и дори взаимоотношенията, при това не само при децата, а и при възрастните. Така че защо да не превърнете масата си за хранене в маса за тенис на маса или да се отърсите от стреса с кухненска дискотека? Време е да смените имейлите с ендорфини и да оставите игрите да отпуснат ума ви.

Именно това е посланието на новата интегрирана кампания на Ikea „Let Play Unwind Your Mind“ („Оставете играта да отпусне ума ви“), продължение на платформата „The Wonderful Everyday“, която марката стартира във Великобритания. С нея Ikea популяризира играта като най-добрата противоотрова срещу съвременния живот и натиска на това да се държиш като възрастен.

В основата на кампанията, създадена от агенцията Mother London, е телевизионен спот, в който стресирана майка, работеща от вкъщи, се отпуска, като използва някои от мебелите на Ikea в дома си за игри. Рекламата, режисирана от Аляска от Iconoclast, отвежда жената далеч от стреса на имейлите и работните обаждания в едно сюрреалистично пътуване, в което масата за хранене Ronninge на Ikea се превръща в импровизирано игрище за пинг-понг, тя бяга през тунел от подложки за игра на Plufsig, осветен от светлини на Ledberg. Пътуването завършва с жената, нейният партньор и дете, които се настаняват да гледат филм, прожектиран на чаршаф в импровизирано домашно кино. Видеото със сигурност ще се откроява в рекламните блокове, не само с пищните визуални ефекти но и с помощта на саундтрака „Shook“ от Раджа Кумари.

Видоклипът ще се излъчва в телевизия и в кина, а кампанията включва също радиореклама и селекция от подкасти и дигитални медии в Обединеното кралство и Ирландия. Интегрираната кампания ще бъде подкрепена и с платено социално съдържание в Instagram и Facebook. Творците ще представят стресови ситуации и съвети как да превърнете стреса в спокойствие.
Ikea също така ще подкрепи кампанията и със събития за семействата в магазините си в Обединеното кралство. Различни елементи на игра ще присъстват в магазините, за да подобрят пътуването на клиента, докато членовете на Ikea Family ще имат достъп до специални дейности и оферти.

Мениджърът за маркетингови комуникации на Ikea Кеми Антъни казва: „Разбираме важността на играта за нашето благополучие. Не е само за деца, но и за възрастни. Твърде често животът може да ни изпревари и ние забравяме, че отделянето на време за забавление може да помогне. „Ето защо вярваме, че колкото повече играете, толкова по-добре се чувствате и това е в основата на новата ни кампания „Let Play Unwind Your Mind“. Искаме да насърчим възможно най-много хора да открият ползите от играта и сами да видят как тя може да помогне за подобряване на ежедневния живот у дома.”