IKEA: Не се притеснявайте, можете да си го позволите

Кампанията, създадена от INGO за IKEA Al-Futtaim подчертава достъпността на продуктите на марката с помощта на пакостите на домашни любимци

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ikea стартира уникална серия от реклами в ОАЕ, които хвърлят хумористичен поглед върху реалността - какво наистина означава да бъдеш собственик на домашен любимец. Гледката на домашен любимец, който току що е направил пакост е наистина неустоима и бутиковата творческа агенция INGO Hamburg много умело я използва в новата кампания на IKEA за Обединените Арабски Емирства.

Кампанията озаглавена „Не се притеснявайте, можете да си го позволите“ представя поредица от житейски ситуации, показващи продукти за ежедневието на IKEA, неволно повредени от любимите домашни любимци. Рекламите от сериятапредлагат едно много творческо решение на един от вечните маркетингови проблеми: как да говорите за ниските си цени, без да създавате впечатление, че продуктите ви са с ниско качество.

Видеата от кампанията улавят и пресъздават същността на това да си собственик на домашен любимец, като същевременно демонстрират разнообразната гама от предложения за домакинствотона IKEA и тяхната достъпност. От преобърнати саксии за растения до разбити чаши, видеата от кампанията хумористично показва реалностите на живота с домашни любимци, като същевременно по оригинален начин заобикаля клишетата на кампаниите за представяне на ниски цени и позиционира IKEA не като евтина марка, а марка с добро качество, предлагаща стойност.

Кампанията се разпространява в различни медии в целия регион, включително външна реклама, печатни издания, редица екранни формати и собствените канали на марката в социалните медии.

"Ние сме развълнувани от тази кампания, която, от една страна, носи непреодолимата сладост на домашните любимци, а от друга страна, предизвиква маркетинговите конвенции, като показва повредените продукти", казва Тобиас Аренс, глобален главен творчески директор в INGO. "Честна история, която освежава обичайния стил на комуникация с цените на IKEA."

Кампанията „Не се притеснявайте, можете да си го позволите“ черпи вдъхновение от разширяващия се сектор за грижи за домашни любимци в Обединените арабски емирства, за където са създадени рекламите. Индустрията е оценена на 300 милиона долара в ОАЕ, а в страната има 1,5 милиона „родители“ на домашни любимци, на които шведската компания предлага бюджетни решения. В допълнение към кампанията, Ikea има намерение да въведе своя собствена колекция от домакински продукти, предназначени специално за домашни любимци.