Бъдещето оживява във външна реклама с добавена реалност на Университета на Антверпен

Wunderman Thompson Antwerp използва иновативен подход, за да привлече вниманието на младите хора

от Redlink
Бъдещето оживява във външна реклама с добавена реалност на Университета на Антверпен

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Младоженци-роботи, пингвини, птерозаври, издигащи се до небето или кулата на KBC в Антверпен, която се се превръща в най-високата сграда в Европа...

Никой не знае какво крие бъдещето, но всичко е възможно, особено ако младите хора са насърчавани да мислят креативно и амбициозно.

Точно такова е обучението в университета в Антверпен. Затова и новата им кампания, създадена от Wunderman Thompson Antwerp иска да запознае младите хора с бъдеще, в създаването на което самите те биха могли да участват.

Wunderman Thompson Antwerp разработва поредица от билборди, показващи заглавия от бъдещето. Плакатите насърчават младите хора да мечтаят за безбройните възможности на бъдещето, които самите те могат да помогнат да се осъществят.

За да привлече потенциалните студенти на електронния си информационен ден, университетът на Антверп организира обиколка на бъдещето по улиците на града. Обиколката води потенциалните студенти покрай пет билборда със специални плакати. Когато сканират тези плакати със смартфоните си, те могат да видят как бъдещето оживява чрез добавена реалност (AR). Всеки, който желае да се разходи в бъдещето, може да завърши обиколката на бъдещето в инфомрационния ден на университета на Антверпен.

Кампанията е предназначена да привлече младите хора в деня за електронна информация на университета на 6 март, където те могат да изберат своята учебна програма. „Обичайните информационни дни в кампусите понастоящем не са опция, така че трябваше да направим нещата по различен начин. Ние организираме e-Info ден всяка година, но този път искахме да насърчим нашите потенциални студенти да излязат навън по безопасен начин. Турнето ги запознава с Антверпен и бъдещето, което те могат да помогнат да оформят “, обяснява Питър Стаес, творчески директор в Wunderman Thompson.

За да разработи обиколката на бъдещето, агенцията работи в тясно сътрудничество с Playar Studio, което създава цялостното AR изживяване. Външната реклама се допълва от кампания в социалните медии и плакати в средните училища.