Поколението Z се влияе повече от телевизията и стрийминга, отколкото от социалните медии

Нов доклад на VAB с данни, анализи и прозрения за влиянието на различните формати видео съдържание върху младите хора

от Redlink
Поколението Z се влияе повече от телевизията и стрийминга, отколкото от социалните медии

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Бюрото за видео реклама (VAB) предоставя прозрения и мисловно лидерство, което дава възможност на маркетолозите да разработват маркетингови стратегии, движещи бизнеса. Нов доклад, издаден от Бюрото за видео реклама (VAB), озаглавен Laugh, Cry, Share, Buy: How TV & Streaming Influences Gen Z More Than Leading Social Platforms представя задълбочени данни, анализи и прозрения, базирани на независими изследвания, проведени в партньорство с Hub Entertainment Research.

В доклада се цитират данни, според които 72 % от 13-24 годишните гледат ТВ съдържание, 86% от тях използват телевизор за някакъъв вид видео съсъдржание, а 61% имат телевизор в спалнята си.

Главният извод от доклада VAB е, че телевизионното и стрийминг съдържание има по-голямо влияние върху емоциите, ангажираността и действията на зрителите от поколението Z, отколкото социалните медии.

Сред констатациите на доклада са :

  • Първокласните, безопасни за марката видео платформи като телевизия и стрийминг, с висококачествената си среда и завладяващото разказване на истории се отличават с ангажирането на аудиторията от поколението Z, надминавайки социалните канали по емоционално въздействие. Богатите разкази и сложните герои в телевизионното и стрийминг съдържание влияят силно на Gen Z, предизвиквайки силни емоции чрез автентичност. За зрителите от поколение Z, вероятността да са плакали заради нещо, което са гледали по телевизията или в стрийминг съдържание е с 42% по-голяма, в сравнение със съдържание от TikTok.
  • Поколението Z умишлено отделя време, за да се наслади на „преяждането“ с телевизионно и стрийминг съдържание. Те са с 40% по-склонни да отделят време, за да се насладят на любимото си първокласно видео съдържание в сравнение със съдържанието на YouTube.
  • Силните връзки, които зрителите от поколение Z развиват със сюжетните линии и героите от телевизионните и стрийминг предавания, често ги карат да се ангажират допълнително в социалните медии с тях, което засилва връзката им със съдържанието.
  • Емоцията и ангажираността на телевизионното и стрийминг съдържание вдъхновяват културата и обществените тенденции, като същевременно влияят върху поведението на потреблението на поколението Z в категории като търговия на дребно, облекло и мода, ресторанти, храна /CPG, пътуване и други. Купувачите от поколението Z са по-повлияни да купуват дрехи, които са видяли в телевизионни и стрийминг предавания, отколкото са от инфлуенсърите в социалните медии: вероятността да да закупят дрехи, подобни на това, което е носил герой, актьор или личност от първокласно видео съдържание е с 51% по-голяма в сравнение със съдържание в YouTube.

"Често заглавията биха ви накарали да повярвате, че социалните медии са най-добрия начин за достигане до Gen Z. Но ето какво открихме: телевизионното и стрийминг съдържание се отличават с високото ангажиране на аудиторията от поколение Z, често надминавайки социалните канали както по въздействие, така и по влияние ", каза Даниел Делауро, изпълнителен вицепрезидент на VAB. „Докато в крайна сметка стриймингът и социалните медии се допълват взаимно, емоционалната връзка, която стриймингът предизвиква, е неоспорима. Платформите и марките, които вземат съзнателното решение да продължат да се опират на тази връзка, ще бъдат тези, които ще стимулират най-голяма ангажираност, продажби и най-важното - лоялност към марката сред тези млади клиенти. "