Как да изкушите потребителите да опитат нов продукт?

В ново изследване потребителите във Великобритания споделят какво би ги подтикнало да закупят нов продукт

от Redlink
Как да изкушите потребителите да опитат нов продукт?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В онлайн проучване, проведено през юли 2021 г. от Product of the Year – най-голямото проучване за продуктови иновации във Великобритания, потребителите от Обединеното кралство бяха помолени да идентифицират факторите, които биха им повлияли да опитат или да закупят нов продукт.

Над две трети от населението на Обединеното кралство (65%) казват, че биха опитали / закупили нов продукт, ако това е препоръчано от приятел или член на семейството им, като „награждавани“ продукти се нареждат на втора позиция с 23% от гласовете, а присъсътвие в медиите / реклама се класира на трето място с 8%.

Като се вземат предвид последните 18 месеца, днес повече от всякога потребителите се обръщат към сигурността и безопасността на продуктите, които познават и използват.

Доста марки "замразяват" работата си по пускането на нови продукти, изправени пред все по-голямата конкуренция и постоянно променящите се изисквания на потребителите. Доверието“ и „надеждността“ са на първо място за потребителите според изследване, проведено от Avionos, и когато тестват нов продукт, потребителите се нуждаят от потвърждаване чрез алтернативни средства, независимо дали това е спечелена награда или просто препоръка от някой от близките им.

„Потребителското доверие се връща, но когато става въпрос за изпробване на нови продукти, потребителите с право искат да знаят, че първо е проверено от други хора", казва Хелга Слейтър, Изпълнителен директор на „Продукт на годината“, Великобритания. „Награди като „Продукт на годината “ – където продуктите се гласуват от над 10 000 потребители също като тях – са ключов начин за вдъхване на доверие на потребителите и напомнят на купувачите, че хората са изпробвали и тествали същия продукт, който тепърва ще купуват. Това е печат за одобрение на претъпкан пазар."

„Продукт на годината“ има директен принос в продажбите на продукти във Великобритания. Всяка година победителите печелят правото да носят емблематичното лого на „Продукт на годината“", за което е доказано, че стимулира продажбите средно с 10-15%, като в някои отделни случаи това повишение достига до 135%.