Добри практики на native рекламата, които могат да подпомогнат продажбите по празниците

Данните и тенеднциите от предишни години не могат да бъдат ориентир за 2020

от Redlink , Източник: Project Agora
Добри практики на native рекламата, които могат да подпомогнат продажбите по празниците

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Native рекламата е третият стълб (заедно със search и социални медии) на всяка успешна онлайн бизнес стратегия, а глобалният лидер Taboola привлича лъвския дял от инвестициите в нея. Native рекламата създава стойностно ангажиране с брандираното съдържание и то в моменти, в които хората активно търсят ново съдържание, изживявания или продукти и услуги. Превръщайки наличните асети в релевантно рекламно изживяване, марките могат да достигнат масово до своите аудитории чрез топ издателите на Project Agora. С използването на препоръчаните от Taboola технологии, анагажирането е персонализирано и се случва в точния момент, за да доведе до реални бизнес резултати.

Това беше и продължава да бъде една необикновена година. С драстичните промени в поведението на потребителите, предизвикани от COVID-19, планирането на кампании става все по-трудно за марките. Тази година фокусът върху данните и инсайтите, както и проследяването на потребителските тенденции и тенденциите на четене, са по-важни от всякога. В разгара на празничния сезон, Елена Цикнаку,търговски мениджър международни пазари на Project Agora, в партньорство с ексклузивния им партньор Taboola, споделят ключови тенденции за оптимизиране на кампании, които могат да помогнат на марките да капитализират native рекламата си и да подсилят продажбите в края на годината.

На базата на данните от Taboola, има 3 ключови тенденции, които марките трябва да прилагат в стратегията на кампаниите си тази година:

Силна ориентация към e-commerce
Не е новина, че COVID даде голям тласък на e-commerce, и съответно може да очакваме много повече потребители да предпочетат пазаруването в онлайн магазини за празниците пред традиционните магазини. Това определено е добра новина за всички рекламодатели, които планират онлайн кампании.

Пазаруването за празниците се случва по-рано
Втората тенденция, която наблюдаваме е, че потребителите тази година пазаруват за празниците по-отрано и марките трябва да се съобразят с това. Докато досега голяма част от потребителите оставяха пазаруването за седмицата преди Коледа или правеха блиц обиколка по магазините в навечерието на Коледа, тази година това ще е много по-трудно или дори няма да е опция с непрестанно променящите се рестрикции и нарастващият брой потребители, които не се чувстват комфортно в претъпкани магазини, дори и да им е позволено. Като добавим към това и ръста на онлайн пазаруването, който претоварва куриерските доставки, може да очакваме, че потребителите ще се ориентират към по-ранни покупки тази година, за да получат покупките си навреме.
Това означава, че трябва да започнете с промотирането възможно най-рано и да обмислите удължаване на офертите си за Черен Петък и Кибер Понеделник, за да може по-голям брой клиенти да се възползват от тях.

Използвайте актуалните тенденции, за да управлявате кампаниите си
Докато в миналото данните от предишни години можеха да бъдат индикация какво може да се очаква, тази година данните от 2019 не могат да се използват като ориентир за 2020. Необходимо е да използвате актуалните тенденции и актуални търсения на ключови думи и изображения, за да може рекламите ви да са по-ангажиращи. Пълния списък на най-добрите практики на Project Agora и информация за актуалните търсения и изображения може да ви помогне да превърнете теорията в действия.

Project Agora стартира през 2014 г. с инвестиция от една от водещите холдингови групи за маркетинг и търговия в EMEA – TDG, за да даде възможност на собствениците на медии да извлекат максимална стойност от заинтересоваността на всеки посетител да инвестира в съдържание и услуги за своите местни общности. За рекламодателите Project Agora е тяхното представяне като обслужващ медиен партньор, предлагащ решения с гарантирани резултати, които да им помогнат да постигат бизнес целите си. Днес Project Agora е водена от продуктови решения и иновации компания, подкрепена от рисков капитал и наброяваща близо 100 души, която се превърна в медийния партньор за рекламодатели, издатели и търговци на дребно, които се стремят да разширят бизнеса си в развиващи се части на EMEA.