70% от малките фирми инвестират в реклама в социални медии

Проучване на Visual Objects разкрива в какви рекламни канали инвестират малките бизнеси

от Redlink
70%  от малките фирми инвестират в реклама в социални медии Снимка: Pexels/Tim Mossholder

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С адаптирането на света към възхода на дигиталните канали и непредвидимостта, предизвикана от пандемията, инфлацията и глобалните кризи, едно нещо остава сигурно – рекламата е ключова за успеха на всеки бизнес. Затова и инвестирането в реклама е приоритет за развитието на бизнеса на фирми от всякакъв калибър.

Visual Objects – B2B платформа за портфолио и клиентски отзиви за най-добрите творчески агенции, дизайнерски студиа и развойни и маркетинг компании от цял ​​свят анкетира над 1000 собственици и мениджъри на малък бизнес, за да разбере по-добре как те подхождат към рекламирането си през 2022 г. и какви са техните рекламни стратегии в традиционните и дигиталните канали.

Резултатите от проучването разкриват на кои рекламни канали обръща повече внимание малкият бизнес, колко планира да похарчи за реклама и какви са позициите на традиционната реклама в ерата на дигиталната реклама сред респондентите.

Ето накратко ключовите изводи от изследването:

Повече от 2/3 от респондентите (70%) инвестират в реклама в социалните медии. Социалните медии са относително нови в сравнение с другите медии и традиционните рекламни канали, но малките бизнеси оценяват предимствата от инвестирането в тези платформи.

Освен в социалните медии, 34% от малките бизнеси инвестират и в печатна реклама, 31% в Search Engine & PPC и 31% в стрийминг канали.

Над една четвърт от малките предприятия (26%) са използвали между 10-30% от рекламния си бюджет за представяне в социалните медии.

Само 30% от малките предприятия планират да инвестират в печатна реклама, а фирмите с повече от 250 служители планират да инвестират дори по-малко.

36% от малките бизнеси казват, че пандемията е имала умерено въздействеие върху бизнеса им. 25% от респондентите декларират, че са намалили рекламните си бюджети през 2021 г.

54% от респондентите в изследването планират да харчат повече в социалните медии през 2022 година.

Facebook, YouTube и Inastagram привличат най-много от рекламните инвестиции на малкия бизнес.
70% от респондентите рекламират във Facebook, който остава водещата по популярност платформа за тях. Малките фирми също така рекламират в YouTube (54%), и Instagram (52%), както и в Twitter (42%) и TikTok (31%). Очакванията са рекламните инвестиците в Twitter и TikTok да нарастват в следващите години.

Минималните разходи за реклами в социалните медии зависят от платформата, но варират от $1-$20 на ден.

Малките предприятия предпочитат рекламата в социалните медии поради нейната достъпност, влияние и рентабилност.

За да научите повече за резултатите и тенденциите, разгледайте пълния доклад на Visual Objects.