Телевизионните реклами все повече заимстват елементи от диджитъл

Много телевизионни реклами вече обхващат популярни теми и елементи от дигиталния свят при своето създаване, показва анализ на Kantar.

от Redlink
Телевизионните реклами все повече заимстват елементи от диджитъл

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Потребителите прекарват все повече време в дигитална среда и е обяснимо защо инструментите и тенденциите от тези платформи се превръщат в лесно разпознаваеми отправни точки за много аудитории и особено за по-младите демографски групи. Марките потенциално могат да ангажират тези аудитории, ако възприемат и използват тези мотиви по интелигентен и ангажиращ начин.

Джейн Остлър, evp/креативни и медийни решения в Kantar, обсъжда тази тема по време на серията LIONS Marketers, провеждана от LIONS и обобщава изводите, направени от проучването KANTAR EFFECTIVNES AWARDS 2022.

Kantar използват своя инструмент Link, който изследва потребителите, за да тества въздействието на рекламните съобщения на различни марки и да оцени над 13 000 реклами – включително телевизионни, дигитални и печатни/външни – за своите награди за творческа ефективност за 2022 г.

Изследването установява една обща черта сред някои от най-ефективните телевизионни клипове, наградени за творческа ефективност от Kantar, и това е позоваването или включването на дигитални компоненти. Това може да включва:

Използване на музика, която често се чува в социалните медии;

Наслагване на „анимоджита“ или анимирани функции върху реални хора;

Използване на екстремно близки планове;

Наподобяване на определени изображения - например три танцьора в портретна форма, както често се вижда в TikTok;

Използване на визуален хумор;

Промяна на конвенцията за снимане на клип с включване на директен поглед право към камерата.

Този подход е забелязан в редица категории, включително сладкарската марка Chupa Chups в Испания, развлекателният гигант Disney и производителят на уреди Whirlpool в кобрандирана реклама за филма „Encanto“ в САЩ и рекламата на Martell Cognac, създадена от агенцията BBH London, с участието на известния нигерийско-американски певец и продуцент Davido.

Рекламата въвежда подобни на метавселената графични среди като безкраен коридор и безкрайна стена от златни дискове, като част от пътуването на главния герой в други светове, завършващ със скок на сцената, в стила на телепортирането в Стар Трек. Според KANTAR , може да очакваме да виждаме все повече реклами, съдържащи потапяне в метавселената и игрови среди, както и използването на аватари на марката като герои. Вливането на дигитални тактики несъмнено прави телевизионните реклами по-завладяващи и увлекателно за гледане според KANTAR.

„Виждаме, че телевизионните реклами започват да внушават директни препратки към дигиталния свят. Трябва да признаем, че това има причина, тъй като дигиталният свят е място, в което прекарваме много време." – обобщава Джейн Остлър, evp/креативни и медийни решения в Kantar.