Слънцезащитните продукти отравят световния океан

… и начина да се променят навиците на потребителите към употреба на безопасна слънцезащита чрез безплатни мостри.

от Redlink
Слънцезащитните продукти отравят световния океан

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Химикалите, които се срещат често в слънцезащитните продукти, водят до избелване на коралите и могат да намалят плодовитостта на рибите и други морски обитатели. За да накара хората да се разделят с вредните химически слънцезащитни продукти, Four Seasons Resort Maui си партнира с новата марка за слънцезащитни продукти Project Reef.

View this post on Instagram

A post shared by Project Reef (@projectreefsuncare)


Безплатните продукти – или рекламата чрез тестване – завинаги ще бъде най-лесният начин да се подтикнат потребителите да опитат нещо ново. Поставянето на продукти в ръцете на хората привлича вниманието им и прорязва „белия шум“ на базирания на съобщения маркетинг.

Партньорството на Four Seasons с Project Reef има много голям смисъл. Курортът зависи от красивите плажове и оживения океански живот, за да привлече гости, а марката слънцезащитни продукти получава възможност да достигне до целевата си аудитория точно, когато те са готови и желаят да опитат продукта й.

На 8 юни 2022 г., Световния ден на океаните, Project Reef ще предложи на жителите на Мауи и гостите на острова безплатна туба слънцезащитен крем Project Reef Mineral SPF 30 в замяна на бутилка химически слънцезащитен крем. Four Seasons също така ще започне да предлага версии със SPF 30 и SPF 50 безплатно от дозаторите край басейна и плажа и ще обучава гостите за необходимостта от използване на безопасна за океана слънцезащита.

Project Reef е основан в Мауи през март 2022 г. Неговите продукти са не само безопасни за рифове, но и са произведени без жестокост и са веган. За всяка покупка един паунд пластмаса - еквивалент на 22 бутилки вода – се отстранява от океаните.

Междувременно Мауи се присъединява към малка, но нарастваща група дестинации, забраняващи химически слънцезащитни продукти. През октомври 2022 г. ще влезе в сила законопроект 135, който забранява продажбата, разпространението и използването на неминерални слънцезащитни продукти в окръг Мауи.